IZJAVA NA IZJAVU

Damir Kajin poručio: Karamarko politizira MUP zbog vlastite promocije

 Srecko Niketic / CROPIX

- Budi desničar, ali ne i protivnik antifašizma - poručio je ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku predsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare održanoj u Puli. Kajin vjeruje kako Karamarko svojim izjavama 'zapravo politizira policiju'.

Karamarko je na tribi održanoj povodom Europskog spomendana na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima poručio kako su nacizam i fašizam izumili industriju smrti, ali kako se ne smije prešućivati zločine komunističkih vlasti. Također je poručio kako se treba 'prekopati jame da se zakopaju one koje su uvjetovale podjele'.

Upravo ta teza je posebno zasmetala Kajina, koji se boji da bi 'prekopavanje jama' moglo dovesti do toga da mnoge jame nakon tog procesta ostanu nezakopane.

Predsjednik IDS-a je također naglasio kako se patizanima ne može oduzeti njihova antifašistička uloga, a Karamarku poručio da ' MUP ne koristi za vlastitu promociju'.

Prateći logiku koju je izrekao Karamarko Kajin je zaključio kako bi ona dovela i do uhićenja Josipa Boljkovca, prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova, koji je bio šef karlovačke OZNA-e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:55