NEVOLJE U PROMETU

DALMACIJA U BLOKADI ZBOG OLUJNE BURE Autocesta A1 zatvorena, ne voze trajekti, na Biokovu snijeg!

Zadar, 030213.Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 izmedju cvorova Sveti Rok i Posedarje, drzavna cesta D54 Maslenica - Zaton Obrovacki, Jadranska magistrala (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene. Na fotografiji: detalj sa autoceste kod Posedarja.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

ZAGREB - Autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba je smjera od 9,30 sati otvorena za sve skupine vozila, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujne bure za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje u oba smjera, državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorena je dionica Jadranske magistrale (D8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A1 kroz tunel Grič i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić zbog radova se vozi jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

U 10 sati je otvoren granični prijelaz Klek za sva vozila.

Zbog izlijevanja rijeke Mure zatvoren je granični prijelaz za pogranični promet Sveti Martin na Muri.

U prekidu su trajektne linije Prizna- Žigljen i Sumartin-Makarska, katamaranske Novalja- Rab-Rijeka i Jelsa-Bol-Split te brodska linija Unije-Susak-Mali Lošinj.

Na Makarskom primorju bura i dalje jača, puše prosječnom brzinom od sedamdesetak, a na udare i do 115 kilometara na sat, doznaje se u Gradskom centru Osejava u Makarskoj.

Iz Centra upozoravaju vozače na potrebni dodatni oprez u prometu na državnoj cesti D8 kod Baškog Polja i na novoj prometnici od Jadranske magistrale do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu zbog mogućih jakih bočnih udara vjetra.

Zbog vrlo jake bure i valova u Bračkom kanalu od jutros u 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska, a trajekt Pelješčanka nedugo nakon jutrošnjeg isplovljenja s Brača bio je prinuđen vratiti se u polazišnu luku Sumartin.

Vrhove Biokova jutros je pred zoru zabijelio snijeg, a na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri izmjeren je minus 1,1 Celzijev stupanj, što je bila i najniža temperatura u zemlji.

Na vrhu Sveti Jure palo je do tri do četiri centimetra snijega. Dežurni tehničar na HRT-ovom odašiljaču kazao je kako snijeg na biokovskim vrhovima u ovo doba godine, polovicom svibnja, nije uobičajen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:25