OGORČENI ZBOG DUŽNIČKOG ROPSTVA

Dali oglas da prodaju kćer kako bi platili kredit podignut u 'švicarcima'

Oglas je stavljen kao upozorenje na tešku situaciju u državi, ali ipak je ubrzo uklonjen s Njuškala

'Prodajem veselu i dražesnu mlađu kćer, stara 22 mjeseca, koja se uistinu pravim imenom zove Franka (ironije li velike). Razlog prodaje: problemi sa stambenim kreditom u švicarskim francima koji mogu zaprijetiti deložacijom dvjema obiteljima, našoj obitelji i obitelji suprugovih roditelja'

Počinje tako oglas objavljen na Njuškalu u kojem obitelj iz Viškova pored Rijeke prodajom vlastite kćeri za cijenu od 1.176.960 kn pokušava riješiti dugove nagomilane divljanjem švicarskog franka. Cijena, navodi se u oglasu, nije fiksna te zapravo iznosi 164.380 CHF plus naknada za raniju otplatu kredita. Kako navode, obitelj prednost daje kupcima iz Njemačke, skandinavskih zemalja, Australije, Kanade i 'državljanima ostalih pravno i ekonomski uređenih država koji je žive niti planiraju živjeti u jadnoj, korumpiranoj i nepravednoj Hrvatskoj'.

Franka, nastavlja se oglas, je jako skromno, pametno dijete, a kao poseban plus obitelj navodi to što je preboljela kozice.

Posebna pohvala je upućena sponzorima, navodi se u oglasu, a na prvom mjestu se našla Zagrebačka banka 'koja nam je 7 puta u četiri godine povisivala kamatnu stopu na kredit i utrkivala se s tečajem CHF-a', a pozdravi su upućeni i 'Općini Viškovo pored Rijeke i našem „dragom“ načelniku g. Goranu Petrcu (SDP) na čiju su inicijativu po hitnom postupku ukinute dotadašnje subvencije za vrtić'. Slijede još 'zahvale' guverneru HNB-a, Ivi Sanaderu, Ustavnom sudu, Jadranki Kosor te Kukuriku koaliciji.

Riječ je, naravno, samo o crnom humoru jer djevojčica nije doista na prodaju, a obitelj to i naglašava na kraju oglasa koji, kako vele, 'služi samo u svrhu ukazivanja na goruće probleme velikog broja građana RH'.

Oglas je ubrzo uklonjen sa stranica Njuškala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:43