DRAMA U EGIPTU

DAČIĆ NUDI POMOĆ 'Sreo sam Vesnu Pusić i Salopekovu obitelj u Kairu. Nastoje dobiti dodatno vrijeme za njegovo oslobađanje'

Dačić je igrom slučaja odsjeo u istom hotelu, u Egiptu je bio na otvorenju novog Sueskog kanala

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se oslobodi Tomislava Salopeka, hrvatskog državljanina otetog 22. srpnja, kojemu su prije nekoliko dana militanti povezani s Islamskom državom zaprijetili likvidacijom.

Kako otkriva Blic , Dačić je o ovoj temi razgovarao sa svojom hrvatskom kolegicom Vesnom Pusić te s Tomislavovom suprugom Natašom i njegovom sestrom, koje je sreo u Kairu.

On je, naime, u Egiptu bio na ceremoniji otvaranja novog Sueskog kanala i igrom slučaja je odsjeo u istom hotelu kao i Pusić te članovi Salopekove obitelji.

'Vesnu Pusić i obitelj otetoga građanina Hrvatske sreo sam u hotelu u kojem smo zajedno odsjeli. Ponudio sam im svu pomoć u ime Srbije i kao predsjedavajući OESS-a u akciji koju vode za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka. Zahvalili su mi se na ponudi, rekli su da imaju dobru suradnju s egipatskim vlastima i njihovim sigurnosnim službama i da im dodatna pomoć nije potrebna', rekao je Dačić za Blic .

Prema njegovim saznanjima, hrvatske i egipatske vlasti sada pokušavaju dobiti dodatno vrijeme za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.

Inače, nakon što su se u nekim medijima pojavile neprovjerene informacije o slučaju otetog Tomislava, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je na Twitteru molbom: 'Apeliramo na sve da ne objavljuju neprovjerene informacije.'

U međuvremenu, novinarka egipatskog dnevnog lista Daily News Egypt Menna Zaki putem svog je profila na Twitteru izvijestila kako joj je glasnogovornik egipatskog ministarstva vanjskih poslova kazao da nema nikakvih novih informacija za podijeliti o otetom hrvatskom državljaninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:45