BIVŠI ŠEF USKOK-a

'Cvitan je uz Bajića naučio kako odolijevati pritiscima'

 Damjan Tadić/Cropix

ZAGREB - Bivši ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer za novog državnog odvjetnika Dinka Cvitana je u Dnevniku 3 imao samo riječi hvale.

- Oduševilo me njegovo obrazovanje i poznavanje prilika. Proveo je ipak osam godina uz skute Mladena Bajića pa je nešto i naučio, na primjer kako odolijevati pritiscima - opisao je Žganjer sadašnjeg šefa USKOK-a Cvitana, koji bi u travnju i službeno trebao postati državni odvjetnik umjesto dosadašnjeg Mladena Bajića, koji će mu postati zamjenikom.

Žganjer smatra i kako ta promjena neće dovesti do radikalnih promjena, a na upit o komentarima oporbe, rekao je kako ne zna i ne bi htio spekulirati kako će se šef HDZ-a Tomislav Karamarko postaviti prema Cvitanu. Prvi šef USKOK-a Žganjer je otvoreno progovorio i zašto nije želio ostati na čelu te institucije, koju je napustio 2005. godine.

- U USKOK-u treba znati kalkulirati, pratiti zbivanja, osjećati bilo politike, uglavnom rasipati veliku količinu energije koja nije dio posla. Meni je to bilo groteskno i smiješno i zato se nisam snalazio u tome - odgovorio je Žganjer, na pitanje HTV-ovog voditelja radi li se u USKOK-u uvijek sukladno zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:29