KAKO BESPLATNO UŽIVATI

Crveni križ: Priređivali zabave u stilu rimskih careva

Objekti osječkog Crvenog križa nčesto se koriste u svrhe koje nemaju veze s djelatnostima te udruge

OSIJEK - Oko dvije stotine članova mladeži HDSSB-a, nakon boravka u Međugorju, bilo je počašćeno obilnim besplatnim ručkom i pićem u odmaralištu osječkog Gradskog društva Crvenog križa na splitskim Bačvicama, a njih pedeset ondje je besplatno i prenoćilo.

Adaptacija vile

Zanimljivo, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, gdje je na vlasti Glavašev HDSSB, godišnje doniraju Gradsko društvo Crvenog križa s oko dva milijuna i 750.000 kuna. U istom objektu Crvenog križa, nakon što je uređen novcem poreznih obveznika, odnosno s oko 3,5 milijuna kuna koje je za adaptaciju tada zapuštene vile na Bačvicama osiguralo Ministarstvo rada i socijalne skrbi u mandatu Davorka Vidovića, besplatno su boravili i juniori NK Mladost iz Baranje.

Ipak, posebno je zanimljivo da je u odmaralištu osječkog Crvenog križa u Splitu nakon povratka s mjesta generalnog konzula u New Yorku, u luksuzno uređenom apartmanu, besplatno stanovao i bivši splitski gradonačelnik Slobodan Beroš.

- Da, točno je da sam ondje bio od 1. studenoga do 20. prosinca 2004. godine - rekao nam je Beroš. - No, ne može se reći da sam ondje stanovao, mada sam u tom apartmanu često noćio.

Arlović dragi gost

U svrhe koje nemaju dodirnih točaka s djelatnostima Crvenog križa korišten je i objekt odmarališta Merkur u Orahovici. Ondje su se održavale privatne zabave i raskošno dočekivala Nova godina.

Čest gost bio je aktualni sudac Ustavnog suda Mato Arlović. Među gostima na dočeku Nove 2006. bio je i predsjednik Županijskog suda u Osijeku Ninoslav Ljubojević sa suprugom. Na tom dočeku, uz obilje hrane i uz zatvoreni grijani bazen, tvrdi jedan od sudionika, popilo se stotinjak butelja vrhunskog vina. Bile su to zabave dostojne rimskih careva, kaže on.

- Kada je u Merkuru boravio Mesić, ravnatelj osječkog Crvenog križa Marko Đukić samo je tamburaše platio pet tisuća kuna. Kako je platio u kešu, ne znam je li to učinio iz vlastitog džepa ili novcem Crvenog križa -kaže naš izvor .

Odmaralište Merkur i bazen sagrađeni su s 30 milijuna kuna poreznih obveznika. Tu akciju podupirali su Mato Arlović i Vladimir Šeks.

Kako se besplatno uživa u CK

Glavaševa mladež

Njih 200 na povratku iz Međugorja zaustavilo se u Splitu. Počašćeni su besplatnim ručkom i pićem, a njih 50 je odlučilo i prenoćiti. To ih je sve koštalo - nula kuna.

Ljubojevićev party

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Novu 2006. čekao je u Orahovici, u objektu Crvenog križa. Grijalo ga je vrhunsko vino i zatvoreni grijani bazen.

Slobodan Beroš

Nakon povratka s mjesta generalnog konzula u New Yorku bivši splitski gradonačelnik je mjesec i pol koristio luksuzni apartman u splitskoj zgradi osječkog CK.

Đukićeve tambure

Ravnatelj osječkog Crvenog križa u Orahovici je tijekom Mesićeva gostovanja dao pet tisuća kuna tamburašima. U gotovini. Svoj ili novac Crvenog križa?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:30