ŠTO GRAĐANI MISLE O NAŠIM POLITIČARIMA

CROBAROMETAR Nakon šest mjeseci SDP uspio zaustaviti pad popularnosti, HDZ i dalje u vodstvu

Zoran Milanović i Tomislav Karamarko na dnu su liste popularnosti političara
 CROPIX

Prvi put nakon šest mjeseci SDP i vladajuća koalicija zaustavili su pad popularnosti.

SDP je u prvoj polovici srpnja, prema istraživanju Crobarometra koje je objavio Dnevnik Nove TV, podržavalo 19,6 posto birača, jednako kao i mjesec dana ranije. I HDZ-ova potpora u srpnju ista je u odnosu na lipanjsku i iznosi 24,8 posto. Treći po snazi je i dalje OraH Mirele Holy koji se s podrškom od 15,1 posto opasno približava SDP-u. Laburisti su i u srpnju ostali ispod izbornog praga s podrškom od 3,9 posto.

Ostale stranke uživaju potporu manju od 3 posto, a upadljivo loš rejting u srpnju je zabilježio HNS koji podržava svega 1,2 posto birača, što je manje od podrške koju uživaju novoosnovane stranke Hrvatska zora i stranka Nikice Gabrića.

Kukuriku koalicija u srpnju ima podršku od 23,2 posto, jednako kao i u lipnju dok je koalicija predvođena HDZ-om i dalje na prvom mjestu s potporom od 30,4 posto, što je pad od 1,6 posto u odnosu na lipanj.

Predsjednik Ivo Josipović i Mirela Holy i dalje su najpopularniji političari, a Zoran Milanović i Tomislav Karamarko su na dnu liste popularnosti političara, s time da je šef HDZ-a opet zauzeo mjesto najnepopularnijeg političara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:49