UKLETA AUTOCESTA

Crna Gora i grčko-izraelski konzorcij bez dogovora o gradnji autoceste Bar-Broljare

Sporna je cijena dionice pa je crnogorska vlada zasad bez odluke
 Vladimir Ivanov/CROPIX

Grčko-izraelski konzorcij 'Aktor' dostavio je jučer poslijepodne konačnu ponudu za izgradnju autoceste Bar-Boljare, u izmijenjenom obliku, rekao je u utorak glavni crnogorski pregovarač Zoran Radonjić.

Crnogorska će vlada narednih dana razmatrati ponudu i odlučiti hoće li je prihvatiti ili će nastaviti pregovore s ostalim sudionicima natječaja, među kojima je i hrvatski konzorcij na čelu s 'Konstruktorom'.

Prema riječima Radonjića nova ponuda Aktora nešto je jeftinija od prošle, međutim, nije htio reći o kojoj je svoti riječ. Ipak, priznao je kako je izostao dogovor o cijeni 41-kilometarske dionice od Podgorice do Mateševa, prioritetne za crnogorsku vladu.

Lokalni mediji javljaju da je konzorcij za dvije dionice autoceste, bez dijela Podgorica - Mateševo, ponudio cijenu izgradnje od 1,2 milijarde eura.

Konačna odluka o ponudi trebala bi biti donesena do kraja idućeg tjedna.

Pregovori hrvatskog konzorcija, koji je bio jeftiniji za više od milijarde eura, propali su u ožujku jer u predviđenom roku nije dobio odgovarajuća bankovna jamstva za posao vrijedan gotovo tri milijarde eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:45