MINISTAR IZGUBIO ŽIVCE

Čobanković: Razje*** ću i tebe i Poljoprivrednu komoru!

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Čobankovićevu je prijetnju prijavio policiji zbog straha za svoju obitelj.
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Petar Čobanković mogao bi završiti u zatvoru na 6 mjeseci do čak tri godine, ukoliko se dokaže da je preko telefona prijetio Mati Mlinariću, predsjedniku Nezavisnih hrvatskih seljaka i članu Hrvatske poljoprivredne komore.

Poznato je da je Čobanković zbog problema sa isplatama poticaja već godinama u vrlo napetom odnosu sa seljačkim udrugama, a izgleda da je potpuno izgubio kontrolu nakon sastanka užeg kabineta Vlade jučer oko podneva.

- Nazvala me tajnica u ministarstvu i spojila s Čobankovićem na mobitel. Nisam niti stigao pitati što je s poticajima jer sam mislio da me zbog toga zove, a ministar se zaderao: Jesi li ti toliko hrabar? Ma, razj... ću i tebe i Novotnyija i Grivičića. Znam ja tko iza toga stoji. Urlao je da tražimo nemoguće jer novca nema, da idemo samo protiv njega i da je to nedopustivo, jesmo li mi normalni i što to radimo. Na kraju je zaprijetio da će Komori obustaviti sredstva iz proračuna. Pokušao sam ga smiriti, ali bezuspješno. Rekao je da sam ja za njega marginalac i spustio slušalicu - potvrdio nam je Mlinarić i pojasnio da ministar Čobanković misli da iza njegovih javnih istupa stoje Darko Grivičić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, i Vladimir Novotny, predsjednik Odbora za informiranje.

Prvo je bio u šoku, jer, prisjeća se Mlinarić, bilo je svakakvih situacija, ali Čobanković nikada nije tako žestoko regirao, a kamoli prijetio.

- Međutim, onda me uhvatio strah za svoju obitelj, jer kada ti potpredsjednik Vlade kaže ‚razje... ću te to može značiti svašta, pa i ono najgore. Zato sam sve prijavio policiji u Garešnici i predao im mobitel na vještačenje. Na mobitelu se točno vidi kada me zvao i s kojeg broja iz Ministarstva poljoprivrede - priča Mlinarić. Policija je uredno napravila zapisnik, te najavila da će istražiti slučaj.

- Zanimljivo je da se to dogodilo nakon sastanka Vlade, na kojemu su navodno Novotnyju, Grivičiću i meni posvetili cijelu jednu točku dnevnog reda. Možda ga je netko na sastanku pritisnuo zbog nas, ali ne znam i ne bih se upuštao u nagađanja. Na policije je sada da odradi svoj posao - zaključio je Mlinarić.

Inače, Nezavisni hrvatski seljaci su zajedno sa još nekim seljačkim udrugama dali ultimatum Čobankoviću da kreću u prosvjede ako do 30. rujna ne pronađe model prema kojem će isplatiti 450 milijuna kuna lanjskih poljoprivrednih poticaja.

- No pasaran - bio je jedini komentar kojega smo dobili od Novotnyja. U Uredu za odnose s javnošću Ministarstva poljoprivrede nitko se nije javljao, a zasad nismo dobili niti odgovor na pisani upit upućen ministru Čobankoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:28