ŠTEDLJIVI PERAN

Šef hrvatskih zatvora uštedio u Remetincu pa si za 180.000 kuna kupio luksuzni Citroën

ZAGREB - Branko Peran, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, dobio je novi službeni automobil.

Radi se luksuzno opremljenom Citroënu C5, kojim se koristi i u privatne svrhe, primjerice za vikend putovanja iz Zagreba u rodni Šibenik, gdje se i danas nalazi.

Javna nabava

Zanimljivo je da je Citroën vrijedan 180.000 kuna kupljen od sredstava vlastitog prihoda Zatvora u Zagrebu, poznatog kao Remetinec.

Peran je i inače prilično štedljiv ravnatelj Uprave za zatvorski sustav. Primjerice, lani je sklopio 12 ugovora o javnoj nabavi sa 11 tvrtki u ukupnom iznosu od 8,146.474,12 kuna, a tijekom ove godine realizirao ih je i platio u ukupnom iznosu od 5,536.224,37 kuna. Tako je samo na temelju ugovora o javnoj nabavi s tvrtkama PZ Ozalj, Trgoplod, Gornji grad, Agrodom, Pan-Pek, Bil-Tehna, Premium, Hotelska logistika, Agro Rijeka, INA i HEP Opskrba državi uštedio ukupno 2,610.249,75 kuna.

Od Visa do Zagreba

Peran je na mjesto ravnatelja za zatvorski sustav, došao u rujnu 2009., nakon što je godinu dana obnašao dužnost načelnika Policijske uprave zagrebačke. Prije toga bio je načelnik PU šibensko-kninske, načelnik prometne policije u Šibeniku, načelnik mješovite policijske postaje na Visu, zapovjednik ispostave pomorske policije u Komiži, pomoćnik načelnika policijske postaje, vođa sektora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:08