SUKOB BIVŠIH PRIJATELJA -

Prvi puta nakon izbijanja afere Vinka Cetinski suočila se s Dankom Končarom: susret je bio hladan i nisu se ni pozdravili

 CROPIX

ZAGREB - Na županijskom sudu u Puli jučer su se po prvi puta suočili Danko Končar I Vinka Cetinski. Bivše poslovne partnere i kućne prijatelje okupio je sudac Svetislav Vujić koji je Končara saslušao u svojstvu oštećenika u istrazi oko malverzacija kod kuporodaja nekretnina koja je po svemu sudeći u završnoj fazi.

Navodno je saslušana većina svjedoka, ispitani su i svi osumnjičenici s prilično dugačkog popisa: Vinka, Mirko i Matto Cetinski, supružnici Romina i Željan Hrvatin, otac i sin Sorgo.

Osim za pronevjeru 73 milijuna kuna na štetu Konačareve tvrtke Kermas ulaganja sumnjiči ih se i za pranje novca jer su navodno protupravno stečenim milijunima kupovali nekretnine, dionice, vozila i jahte. Današnje saslušanje Končara trajalo je duže od tri sata, a osim odvjetnika svih okrivljenika svjedočenju su nazočili samo Vinka Cetinski i Željan Hrvatin, no kako neslužbeno doznajemo nisu se uključivali pitanjima.

Sam Končar po izlasku sa suda odbio je komentirati što su ga sve sudac, državni odvjetnik i odvjetnici okrivljenih pitali, jer ga je kaže, sudac izričito upozorio da ne smije davati izjave i komentare. Čak nije htio odgovoriti niti na pitanje kako se osjeća s obzirom da je po prvi puta imao priliku iznijeti pred sudom svoje viđenje ove afere. No djelovao je vidljivo zadovoljno i opušteno.

Poznato je da i inače Končar nije pokazivao pretjeranu nervozu niti negativne emocije oko ove afere premda je po vlastitoj tvrdnji besrmano prevaren za milijune eura i to od osobe kojoj je bezuvjetno vjerovao.

Neslužbeno doznajemo da se većina pitanja vrtila oko načina funkcioniranja Kermas ulganja, upravljačkih odnosa te privatih relacija Končara i obitelji Cetinski.

Premda su se prvi puta Končar i Vinka Cetinski susreli nakon što je ona izišla iz pritvora, zamijećeno je da se nisu čak niti kurtoazno pozdravili.

Vinka Cetinski na sud je došla u pratnji svog riječkog odvjetnika Ljubiše Drageljevića, dok Končarevi odvjetnici nisu mogli biti prisutni saslušanju budući da oštećenik kod svjedočenja po zakonu ne može biti prisutan. Sud bi navodno trebao saslušati još nekoliko svjedoka, prodavatelje zemljišta koji su prema navodima iz policijske istrage priznali da su dogovorili višu cijenu svojih nekretnina a nakon što su primili uplatu, razliku novca vraćali su posrednicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:39