AFERA VRTIĆI

Nove nevolje za zagrebačke roditelje: Poslali uplatnice za mjesec u kojem je vrtić bio zatvoren

ZAGREB - Dječji vrtić u naselju Špansko podijelio je roditeljima uplatnice za mjesec u kojem vrtić još nije bio otvoren!

Prvi šok roditelji djece jasličke dobi iz Španskog doživjeli su u kolovozu kada su obaviješteni da će se do 26. rujna morati snaći za čuvanje djece, jer vrtić nema uvjete za početak rada 1. rujna, kako je bilo planirano.

Stornirane uplatnice

Unatoč činjenici da djeca u vrtić nisu krenula kada su trebala, roditeljima su jučer podijeljene uplatnice prema Bandićevu modelu, s punom cijenom, kao da su djeca bila u vrtiću cijeli rujan. Ravnateljica Katica Ardalić rekla je da roditelji neće morati platiti uplatnicu za rujan.

- Problem je nastao jer su roditelji ugovore potpisali u srpnju, a tada su tiskane i uplatnice. Onda se još nije znalo da vrtić neće biti na vrijeme spreman - kaže Ardalić.

Bandićev pokušaj

Neugodno iznenađenje stiglo je i za ostale roditelje nekih zagrebačkih vrtića. Dobili su obavijest da do 25. u mjesecu podmire dugovanje od 300 kuna, razliku za srpanj.

Mirando Mrsić, član Skupštine, rekao je da je to još jedan Bandićev pokušaj da nezakonitu odluku pokuša pokazati kao zakonitom.

- Na snazi je odluka Skupštine o plaćanju, tako da roditelji trebaju plaćati 200, odnosno 400 kuna, ovisno o tome je li dijete u jaslicama ili vrtiću . Skupština poziva ministra Uprave da zaštiti Skupštinu od gradonačelnika i provede upravni nadzor s ciljem da se odluka Skupštine provede - kaže Mrsić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:58