U PLUSU

Žena u kladionici: Nekad sam bila rijetka ženska biljka, ali danas u kladionicama srećem sve više djevojaka i gospođa

Zagreb, 171011Romana Eibl se kladi.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Odavno se već međusobno ne pitamo jesmo li u plusu. Pa dosta smo si lagali svih ovih godina. Ni prije zimi nismo odlazili na topla mora, a sad više ne idemo ni na skijanje. Toliko o plusu... Ali, nismo ni potonuli. Svi smo i dalje na broju, na našem Wall Streetu gdje, kad je sreće, ubiremo i dnevnu dividendu.

Trijumf u Wimbledonu

Možda sam prije 10 godina, kad je na valu Ivaniševićeva pobjedničkog Wimbledona obećavajuće počela moja kladiteljska avantura, i bila rijetka ženska biljka u tom muškom svijetu obilja, možda su me i pogledavali čudno ispod oka, a možda mi se to samo činilo.

A što, da im objašnjavam da me u novozagrebačkom kazamatu gdje sam odrasla i danas zovu Cerin, da sam Bertičevića u Sportskim novostima čitala od devete, desete godine, da se Dragutin Šurbek pred kraj karijere nekad znao zagrijavati i sa mnom i ostalim klinkama iz Marathona, najmlađim prvoligašicama u povijesti jugoslavenske lige, pa da eto mogu valjda stajati uz taj pult ravnopravno sa svim tim frajerima tražeći zicere dana.

Ivanišević je te 2001. došao u London, baš kao i ja u kladionicu, kao totalni autsajder. Kvote su na njegove pobjede bile visoke, kladionice nisu vjerovale čovjeku koji je u All England Clubu zaigrao s pozivnicom. E, pa Goran ih je lijepo predriblao, ali ne i mene i uopće svu svoju silnu sljedbu koja se pred pultom za uplatu množila iz kola u kolo. A množile su se i kune u našim džepovima. I dok je tako Goran radio za mene, uzeti novac kladionici činio se najlakšim poslom na svijetu.

Listić s greškom

Već na početku sam shvatila da je sreća “najjača informacija”. Možete proučiti sve tablice i statistike, pratiti internetske forume, ako vas umjesto sreće udari staviva, sudac previdi zaleđe ili Sivonjić promaši s gol-crte, idete ravno u koš. Moja je sreća tih prvih dana života s listićima bila i neka zaigrana djevojka za pultom. Među desetak raznoraznih utakmica i dvoboja, otipkala mi je na listić umjesto nekog teniskog meča s mizernom kvotom pobjedu nogometaša Gane protiv Brazila na juniorskom prvenstvu svijeta. I tom mi je pogreškom više nego utrostručila mogući dobitak.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:43