RAT POLICIJE I OBITELJI BILIĆ

Policija: Zadnji poziv s mobitela bio je na dan otmice Bilići: Poziv je bio dan poslije

 Marija Mihić / CROPIX

ZAGREB, SPLIT - Ana Bilić zvala je svoju nestalu sestru Antoniju dan nakon njene otmice, 8. lipnja, i oko 19 sati navečer uspjela je uspostaviti kontakt koji se prekinuo nakon 16 sekundi tišine, tvrdi obitelj Bilić. Kao dokaz navode ispis poziva s Antonijina mobitela, koji su dobili od šibenskog suda.

Zašto je tajila poziv?

Time su sestre Bilić, Ana i Katarina, htjele dokazati da posljednji signal Antonijina mobitela nije zabilježen kod Modruša na dan otmice, nego dan poslije na nepoznatoj lokaciji. Policiju su prozvale da je Modruš bez razloga danima pretraživan, a posljednja zabilježena lokacija nije te da policija ili taji tu lokaciju ili je napravila golem propust u istrazi. No, isto tako nije jasno zašto Ana, ako je zvala sestru i uspostavila vezu, to dosad nije objavila.

Pogoršani odnosi

Od policije neslužbeno doznajemo da je posljednji signal ipak zabilježen na dan otmice, 7. lipnja, u 15.40 sati kada ju je zvala majka i uspjela uspostaviti vezu te da Anin poziv sljedeći dan nije došao do krajnjeg korisnika jer je mobitel bio isključen.

Zato nije ni zabilježena lokacija signala, tvrde u policiji, jer je mobitel nakon poziva kod Modruša isključen, i to tako što je iz njega vrlo vjerojatno izvađena baterija ili kartica.

Ana Bilić, pak, tvrdi da je kontakt uspostavila i da će od teleoperatera tražiti lokaciju signala.

- Zvala sam je mobitelom i uspostavila kontakt na 16 sekundi. Ne znam točno je li se pritom začulo kakvo šuškanje ili je bila samo tišina, ali nije nam jasno zašto policija tvrdi da je signal posljednji put uhvaćen dan ranije. Nećemo odustati od svoje sestre - rekla nam je Ana Bilić. Sudski vještaci za telekomunikacije kažu kako je moguće da se kod teleoperatera zabilježi poziv prema isključenome mobitelu, ali ako je mobitel bio isključen, nemoguće je doznati na kojoj se lokaciji takav isključeni aparat nalazi.

Odnosi između policije i sestara Bilić osjetno su se pogoršali jer nakon što su prije nekoliko tjedana najavile tužbu protiv MUP-a zbog sumnji u propuste u istrazi oko Antonijina nestanka, policija je prije nekoliko dana prijavila Katarinu Bilić zbog prijetnji policajcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:55