KOJI PRAVNICI MOGU BITI DIO BRANITELJSKOG TIMA

Odvjetnici se boje da bi Sanader htio sam voditi obranu

U cijeloj priči odvjetnicima je najprivlačniji medij-ski aspekt i promocija koju bi ovim slučajem dobili
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Braniti Ivu Sanadera, bivšeg premijera , od optužbi izazov je za svakog odvjetnika. To će vam reći svatko od odvjetnika koji je bio ili je još u kombinacijama za ulazak u njegov odvjetnički tim.

Koliko je za njega, ali i za ljude iz njegova tima to zahtjevan posao, govori i to da odvjetničko društvo Suić&Lovrić&Klobučar razmišlja i o konzultantu za medije. Odvjetnika Suića, koji će biti ključni čovjek Sanaderova braniteljskog tima, taj će postupak vratiti na medijsku pozornicu.

SPECIJAL: SVE O BIJEGU I UHIĆENJU IVE SANADERA

Krunski dokaz

U odvjetničkim krugovima taj dio odvjetnici vide kao jedine prednosti zastupanja Ive Sanadera. Puno više je onih negativnih strana. Ono s čime se naši sugovornici iz odvjetničkih redova slažu je da će najveći izazov za Sanaderova branitelja biti nametanje autoriteta. Jer, Ivo Sanader nije običan klijent, iz svih poteza koje vuče vidi se da je on taj koji vodi glavnu riječ.

Kakvu obranu izabrati, hoće li je moći nametnuti, a ako ne, kako ga pratiti, drugi je izazov koji stoji pred Sanaderovim odvjetnicima. Iz istupa bivšeg premijera u kojima je “đonom” krenuo na dojučerašnje bliske suradnike, prije svega na Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa može se iščitati da će se koncentrirati ponajprije na to da i njih stavi na popis optuženih.

Odvjetnici ne vole takav način obrane, drže ga kontraproduktivnim. Na potez svog kolege Branka Šerića, koji je uvjerio Ivana Mravka, bivšeg direktora HEP-a, kako je, suočen s prikupljenim dokazima, po njega najsvrsishodniji način obrane ispričati sve što zna, drugi odvjetnici nisu gledali s odobravanjem.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:06