MONSTRUM OD OCA

'Moj brat je bio obrazovan, imao je para, završio je dva fakulteta u Zagrebu, bio je direktor...'

Otac Esad Garib utopio je četverogodišnju kćer, a sina htio razniti bombom

TRENDELBURG - Monstruozni otac Esad Garib (52), hrvatski državljanin bosanskog podrijetla, koji je u Njemačkoj utopio četverogodišnju kćer, dva puta pokušao ubiti jednogodišnjeg sina te raznio sebe bombom, neposredno prije svojeg ubilačkog pohoda čuo se s bratom Earefom, koji živi u Duratbegovića Docu kod Bugojna.

- Bio je to uobičajen razgovor. Ništa se nije moglo posumnjati - rekao je potreseni Earef Garib za Dnevni avaz .

Obitelj Garib je šokirana. Esad je, rekao je njegov brat, bio obrazovan i stabilan čovjek, financijski dobrostojeći. Krajem 70-tih otišao je u Zagreb, gdje je završio dva fakulteta - hotelijerstvo i ekonomiju. Do rata je radio u Zagrebu, redom na direktorskim mjestima, a onda se odselio u Njemačku. Tamo se vjenčao s mnogo mlađom Mujdinom (26) i dobio dvoje djece. Nedavno su se rastali.

Kako je izvijestila policija, Esad je djecu odveo do rijeke i gurnuo im glave u vodu. Nakon toga je tijela stavio u prtljažnik auta i aktivirao bombu. Kad ih je sljedeće jutro pronašao pastir, četverogodišnja Esadina i njezin otac bili su mrtvi, a jednogodišnji Zuhdo na rubu smrti. Liječnici se još bore za njegov život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 15:21