Bandić dočekao rezultate kod kuće kuhajući večeru

 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Nezavisni kandidat Milan Bandić rezultate izlaznih anketa drugog kruga dočekao je kod kuće sa suprugom Vesnom. Kuhao je večeru, gledao televiziju…

- Nisam se čuo s njim - ponavljali su novinarima njegovi suradnici. Ali onda je glasnogovornik Nedžad Haznadar ipak priznao:

- Zvao sam ga. Bio je normalan. Rekao je da ga čekamo i da će uskoro doći - izjavio je Bandićev glasnogovornik.

Nova stranka

U stožeru je nakon izlaznih anketa zavladala otužna atmosfera.

Duško Ljuština bježao je od novinara koji su hodali za njim, Jelena Pavičić Vukičević odmah je priznala poraz izjavivši da ih je ipak podržalo 38 posto glasača koji su izašli na izbore, a Miro Laco je neuvjerljivo ponavljao da “nije još gotovo”.

Jedini koji se smješkao bio je glasnogovornik Nedžad Haznadar, a Ljuština je ispijao čaše vode jednu za drugom.

- Nisam baš ushićen - kazao je Ljuština. Ponovio je kako su na izborni rezultati utjecali mediji svojim negativnim stavom te državne institucije, DIP i Uskok. Jelena Pavičić Vukičević izjavila je da je ipak 35 posto glasača koji su izašli na izbore podržalo Bandića.

- Njima je program zajedništva i solidarnosti prihvatljiviji, a naš nezavisni kandidat je prešao 22.000 kilometara. Bilo je to vrijedno iskustvo. A podrška pokazuje da u Hrvatskoj za to ima prostora… - izjavila je Pavičić Vukičević koja planira izaći iz SDP-a.

- Pa da, izaći ću iz SDP-a, ali nismo još razgovarali o novoj stranci - kazala je. No, Ivica Pančić znatno drugačije razmišlja.

Sanader mu naškodio

- Vidim ovdje puno potencijalnih budućih članova stranke čije sam osnivanje najavio. A Bandića ćemo pustiti da o učlanjenju razmisli, treba ga pitati za nekoliko dana. Tada će puno toga biti jasnije - izjavio je Pančić. On smatra da bi Bandić osvojio znatno bolji rezulatat da je izlaznost u Hrvatskoj bila kao ona u BiH.

Bandićevi PR stručnjaci pokušavali su ublažiti poraz

- Veliki Bandićev uspjeh je što je uspio pobijediti deset drugih kanidata i doći u drugi krug - izjavio je Ljuština.

- Neodlučnost Jadranke Kosor zbunila je birače, a Sanader je uzeo tri dana dragocjene Bandićeve kampanje - izjavio je Božo Skoko, vlasnik PR agencije koja je u kampanji vodila odnose s medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:04