BURNA RASPRAVA

GUVERNER U SABORU BRANI IZVJEŠĆE ZA 2014. Lovrinović: 'Niste ispunili svoje zadaće'; Sinčić: 'Vi ste leglo kriminala i korupcije'

 Davor Pongračić/CROPIX

Današnji 'gost' u Saboru bio je guverner Boris Vujčić koji je predstavio izvješće HNB-a za 2014. godinu. Najveće suparnike guverner imao je u Ivanu Lovrinoviću i Ivanu Viliboru Sinčiću. Prvi se za riječ javio zastupnik Mosta koji je odmah u startu rekao da ne može prihvatiti izvješće.

- Čnjenica da imamo deflaciju je činjenica da imamo nestabilnost cijena, a to znači da HNB nije ispunio svoje zadaće. HNB za deflaciju krivi cijenu nafte, ali to vrijedi i za druge zemlje, nadalje krive uvoz poljoprivrednih proizvoda. To ne može biti izgovor jer su te probleme imale i druge države. Ako se nastavi ovakav trend imat ćemo ovako visoku nezaposlenost, nestabilnost društva u kojem raste radikalnost - rekao je Lovrinović, prenosi dnevnik.hr.

Očekivano, puno oštriji je bio Sinčić iz Živog zida.

- Danas je u Saboru rasprava o HNB-u. Godinama smo čekali javno sučeljavanje sa spomenutom organizacijom, godinama smo čekali sučeljavanje, prvo sa Rohatinskim, a zatim sa Vujčićem. Godinama su vješto izbjegavali svako gostovanje u medijima ako nisu bili okruženi sa svojim ulizicama, godinama su beskrupulozno lagali narod i pokrivali sav bankarski kriminal u zemlji. Iako se danas raspravlja o radu HNB-a 2014. godine, nadam se da nisam jedini koji će im se tamo oduprijeti i da će gospodin Lovrinović, zajedno sa Živim zidom, jasno i glasno reći da je HNB leglo kriminala, korupcije i svega zla koje nam se događa već desetljećima'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:50