ZADAR NA NOGAMA

KAOTIČNO PRED KUĆOM OBITELJI BOŽIĆ U MASLENICI Centar za socijalnu skrb odustao je od dolaska po djecu?

NOVO 11:01 - Centar za socijalnu skrb odustao je od dolaska po djecu Božićevih, javlja Zadarski.hr.

No vijest o odustajanju dolaska djelatnika Centra za socijalnu skrb u Maslenicu bila je izgleda preoptimistična.

Odvjetnica Božićevih rekla je Tomislavi Božić kako sumnja da Centar čeka da se raziđu novinari i prosvjednici, te da bi nakon toga mogli danas doći po djecu.

Novinari pokušavaju dobiti izjavu ravnateljice Centra Vesne Burčul.

--------------------------------

10:37 - U mjestu Maslenica u srijedu ujutro u osam sati vlada kaotično stanje – u 9.30 sati iz kuće obitelji Božić trebala su biti odvedena djeca Lana (5) i Leo (3,5) i smještena u Kuću Svete Terezije za nezbrinutu djecu u Zagrebu, no još nema nikoga iz Centra za socijalnu skrb, piše Zadarski.hr.

Dvadesetak ljudi u znak podrške obitelji Božić svojim automobilima i kamionima prepriječili su put kući, te vlada nervoza i negodovanje. Prisutno je i dvoje djece Božićevih koja su vidljivo uplašena i nervozna, 'zalijepljena' su za roditelje i nalaze se u kući. Puno se tv ekipa i novinara okupilo se ispred kuće.

Foto: Zadarski.hr

Majka Tomislava potpuno je izvan sebe. Mame iz Zadra iz Facebook grupe, dali su joj sedative da se smiri, ali ona se doslovno trese kao prut i ne prestaje plakati.

Odvajanje djece od roditelja, predložio je Centar za socijalnu skrb Zadar, a prihvatio sudac Zoran Vranković i donio rješenje o oduzimanju djece.

Odluka je, međutim, naišla na neodobravanje javnosti, najviše stoga što je nejasno zašto su djeci ugroženi životi sa roditeljima koji o njima skrbe, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:32