NISKI UDARCI

IVAN KLARIN RUGA SE ŠIBENSKOM HDZ-U ŠTO NEMA SVOJE PREDSTAVNIKE U VLADI 'Vjerujem da će biti uspješniji u lobiranju projekata od kadroviranja...'

 Nikša Stipaničev/Cropix

ŠIBENIK - Saborski zastupnik SDP-a i predsjednik stranačke županijske organizacije Ivan Klarin prokomentirao je (ne)zastupljenost kadrova šibensko-kninskog HDZ-a nakon druge runde popunjavanja ministarstava nove Vlade.

- Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić u postizbornom razdoblju uporno je najavljivao kako će građani biti ugodno iznenađeni zastupljenošću šibensko-kninskih stranačkih kadrova na izvršnim funkcijama u Banskim dvorima, jer je ova županije bastion HDZ-a. Nakon najnovijih imenovanja, zasigurno je Dujić neugodno iznenađen jer se po tko zna koji put potvrdila teza da je šibenski HDZ tek mlađi brat zadarskoga – kazao je Ivan Klarin, te ironično uputio čestitke Jadranki Fržop na funkciji pomoćnice ministra pomorstva, zasad jedinoj šibenskoj predstavnici u novoj izvršnoj vlasti.

Nastavljajući u sarkastičnoj tonu, Klarin je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da se ovakav 'suficit' kod imenovanja šibenskih kadrova ne prelije i na 'suficit' kod ulaganja Vlade u infrastrukturne projekte na području šibensko-kninske županije.

- Vlada Zorana Milanovića realizirala je dva značajna projekta za prometni i turistički razvoj šibensko-kninske-županije. Prvi je gat Vrulje za 'cruisere' u šibenskoj luci, a drugi je zaobilaznica grada Vodica. Nadam se da će novi ministar pomorstva, prometa i veza Oleg Butković posjetiti i šibensko-kninsku županiju, poput Istarske, te najaviti izgradnju brze ceste Šibenik – Drniš – Knin. Ujedno se nadam da će čelnici lokalnog HDZ-a znati kvalitetnije izlobirati projekte nego im je to pošlo za rukom kod lobiranja kadrova u Vladi premijera Oreškovića – zaključio je Ivan Klarin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:31