ODUSTAJANJE OD REFORMI

SABORSKI ZAUSTUPNIK SDP-a ZAGRMIO NA BOŽU PETROVA 'Prevario si birače, vrijeme je za ostavku!'

Odustajanjem Bože Petrova od najavljenih reforma teritorijalnog ustroja RH, ispostavilo se da MOST nije ništa drugo doli podružnica HDZ-a iz Metkovića – rekao je Klarin
 Nikša Stipaničev/Cropix

SDP-ov saborski zastupnik i načelnik općine Tisno Ivan Klarin u petak je pozvao Božu Petrova da podnese ostavku na dužnost potpredsjednika Vlade zbog prevare hrvatskih građana, ponajviše onih građana koji su mu na izborima dali povjerenje za obećanje velikih reformi koje je najavljivao provesti.

- Tjedan dana nakon što smo dobili novu Vladu, HDZ-ov ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, kazao je da ova Vlada neće smanjiti broj županija. Time je jasno potvrdio da je obična floskula bila jedno od glavnih obećanja MOST-a iz predizborne kampanje kako će provesti reformu teritorijalnog ustroja uz smanjenje broja županija, gradova i općina. – rekao je Ivan Klarin.

Ako potpredsjednik Vlade Božo Petrov, dodao je Klarin, ne demantira ministra Tolušića, pozivam ga da hitno iz moralnih razloga podnese ostavku, a zbog nikad veće prevare hrvatskih građana u izbornoj kampanji.

- Posve je jasno da bi novim teritorijalnim ustrojem najviše izgubio HDZ, a odustajanjem Bože Petrova od najavljenih reforma teritorijalnog ustroja RH, ispostavilo se da MOST nije ništa drugo doli podružnica HDZ-a iz Metkovića te je na taj način na sceni velika prevara birača koji su MOST-u dali povjerenje – zaključio je Ivan Klarin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:35