NASTAVLJA SE SUĐENJE

PAS PRIJESTUPNIK Da se izmjeri koliko jako Medo laje, vlasnik mora platiti 20.000 kn

Proces protiv Mede počeo je prije više od godinu dana, a sutkinja Nataša Horvat 24. listopada prošle godine donijela je odluku da se pas svaku večer treba zatvoriti u kuću od 20 sati do 8 ujutro
 Goran Šebelić / CROPIX

Moj Medo je sav jadan i nadam se da će se, zbog njegove dobrobiti, cijeli proces uskoro završiti. Nadam se pozitivnom rješenju, moj pas nije glasan i nikome ne smeta, kaže vlasnik Antun Šimunović.

Nastavak suđenja najpoznatijem psećem prijestupniku, psu Medi, održat će se danas na Općinskom sudu u Puli. Medin vlasnik Antun Šimunović tako će se opet naći na sudu sa svojom susjedom Veselkom Vukotić, a ovoga će puta dogovoriti detalje u vezi s mjerenjem jačine Medina laveža.

Šimunović kaže da je sporno samo to što takvo mjerenje dosta košta - rečeno mu je da bi ga izmjera mogla doći oko 20 tisuća kuna. Kaže da ne zna kako pronaći taj novac.

- Ne mogu vjerovati da je to tako skupo. Nadam se da ćemo se danas uspjeti dogovoriti i da će se naći netko malo povoljniji tko će izmjeriti razinu buke. Moj Medo je sav jadan, još nije sretan što jedan dio dana provodi zatvoren i nadam se da će se, zbog njegove dobrobiti, cijeli proces uskoro završiti. Nadam se pozitivnom rješenju - moj pas nije glasan i nikome ne smeta - kaže Šimunović.

Podsjetimo, proces protiv Mede počeo je prije više od godinu dana, a sutkinja Nataša Horvat 24. listopada prošle godine donijela je odluku da se pas svaku večer treba zatvoriti u kuću od 20 sati do 8 ujutro. Odredila je i da se za svaki njegov lavež treba platiti odšteta u iznosu od 20 tisuća kuna. Susjeda Vukotić, koja je tužila Medina vlasnika, tada je rekla da pas nesnosno laje i da joj otežava oporavak nakon moždanog udara. Na sudu su se poslije kao svjedoci pojavili još neki stanovnici Peroja, pa je tako slučaj Medo podijelio dotad mirno istarsko selo, koje ovih dana s nestrpljenjem očekuje hoće li sudski proces konačno biti priveden kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:46