BROJNE PRIJAVE

GOLEMI INTERES MENADŽERA ZA MJESTA DIREKTORA Stotine kandidata žele biti šefovi u Holdingu i imati plaću od 15 tisuća kuna

Smijenjenim direktorima ponudit će se druga radna mjesta, a ako odbiju, imat će pravo na otpremnine od šest mjesečnih plaća
 Ranko Suvar / CROPIX

Djelatnice Zagrebačkog holdinga koje primaju preporučenu poštu ovih dana imaju pune ruke posla. Samo deset dana od objave natječaja za izbor voditelja podružnica ove komunalne megatvrtke primile su nekoliko stotina prijava onih kandidata koji smatraju da mogu postati direktori u Holdingu.

Procjenjuje se da bi do kraja natječaja, koji završava u subotu 5. rujna, moglo pristići više od dvije tisuće prijava kandidata, koliko ih se primjerice javilo na prošlom natječaju za nove direktore koji je bio raspisan 2013. godine,kada je bilo ukupno 2800 prijava.

U Holdingu očekuju još veću navalu kandidata posljednjih nekoliko dana natječaja, posebice nakon prošlotjedne objave kreditne agencije Standard & Poor’s koja je u svom posljednjem izvješću poboljšala kreditni rejting društva s

prijašnjeg B na B+, uz stabilne izglede za budućnost.

Aneks ugovora

Osim tih procjena, kandidate, naravno, privlače i mjesečna primanja od više od 15 tisuća kuna, mandat na četiri godine i druge povlastice. Kome će se od trenutačnih voditelja podružnica u Holdingu zahvaliti na suradnji još uvijek nije poznato, iako su sve glasnija nagađanja da bi direktorske fotelje mogli napustiti Marina Pavković, direktorica Velesajma, Gordana Krajna koja je vodila Čistoću, Filip Borac koji je upravljao Tržnicama Zagreb, te Predrag Alebić koji je bio na čelu Vladimira Nazora.

Moguća smjena 23 direktora ne znači da će se oni odmah naći na burzi. Zahvaljujući aneksu ugovora, koji su potpisali krajem prosinca prošle godine, Uprava Holdinga mora im nakon smjene ponuditi novo radno mjesto unutar društva.

Zasad je smijenjen tek direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić i njemu je ponuđen prelazak u ZET.

Prema glasinama, on to mjesto još uvijek nije prihvatio. Prema tom aneksu ugovora, ako smijenjeni direktori to ne prihvate, imaju pravo na otpremninu od šest mjesečnih bruto plaća, što je otprilike oko 180 tisuća kuna bruto.

Nova imena

Ukoliko bi 23 direktora prihvatilo ponuđene otpremnine, Zagrebački holding bi to moglo stajati više od četiri milijuna kuna. Naravno, sve će ovisiti o tome kako će im se uručiti “zahvala” za dosadašnji rad budući da prema tom istom aneksu mogu biti smijenjeni jedino ako nisu postigli očekivane rezultate ili su na neki drugi način kršili obaveze iz ugovora.

Imena novih direktora bit će poznata krajem rujna ili početkom listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:38