DOGAĐAJ U ESPLANADI

POČELA KONFERENCIJA JUTARNJEG LISTA Najveći hrvatski stručnjaci govorit će o energetskoj budućnosti zemlje

Omis, 300514.Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak posjetio je HE Zakucac u kojoj je zavrsena druga etapa rekonstrukcije. Domacin Vrdoljaku bio je predsjednik NO Zakucac Tomislav Seric.Na fotografiji: ministar Vrdoljak odgovara na pitanja novinara.Foto: Nikola Vilic / CROPIX *** Local Caption ***
 Nikola Vilić / CROPIX

U zagrebačkom hotelu Esplanade u ovim trenucima započela je konferencija „Energetska budućnost Hrvatske“, čiji je organizator Jutarnji list. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva.

Konferenciji su se odazvali ministar gospodarstva, predsjednici Uprava, agencije, instituti, vodeći gospodarstvenici i lobisti. Riječ je o više od stotinu ljudi iz energetskog sektora, koji će iznositi svoja iskustva i viđenje smjera u kojem bi se trebala kretati energetska politika naše zemlje.

Svoj dolazak potvrdili su, između ostalih, predstavnici JANAF-a, Končara, Siemensa, INA-e, HEP-a, HGK, Brodosplita, Luke Rijeka, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Agencije za investicije i konkurentnost… Iz Brodosplita dolazi Tomislav Debeljak, Ljubo Jurčić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, akademik Zvonko Kusić s HAZU.a, Mladen Fogec is Siemensa, Darino Bago iz Končara, Dragan Kovačević iz JANAF-a, Miroslav Mesić i Ivan Vrdoljak iz Hrvaskog operatora prijenosnog sustava ( HOPS), Davor Štern iz zagrebačke Gradske skupštine …

Okupljanje stručnjaka prigoda je za njihovu razmjenu znanja, a cilj je prodiskutirati nova zakonska rješenja u području energetske budućnosti naše zemlje. Okupljene će najprije kratko pozdraviti Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista, a potom će konferenciju otvoriti ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Nakon toga će uslijediti tri prezentacije te panel rasprava.

Prezentacije će održati Perica Jukić, predsjednik uprave HEP-a, koji će se baviti temom diverzifikacije izvora energije u odnosu na ciljeve EU.

Potom će Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva, govoriti o zakonu vezanom za korištenje obnovljivih izvora energije. Nakon nje će o nafti i plinu u Jadranu govoriti Barbara Dorić, predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike.

Malo prije podneva počinje panel rasprava o energetskoj budućnosti Hrvatske, na kojoj će sudjelovati ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić, Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF-a, predsjednik Uprave PLINACRO Marin Zovko te član Uprave INA-e Niko Dalić.

Moderator rasprave bit će Gojko Drljača, zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:40