SAMOPOMOĆ

Vijećnici si sami dižu naknade za tri i pol puta

Skupština Sisačko-moslovačke županije ovaj tjedna glasa o novim naknadama
 Mate Piškor/CROPIX

Sudeći prema naknadama koje će sami sebi dodijeliti vijećnici Skupštine Sisačko-moslavačke županije na današnjoj sjednici, ova je županija među bogatijima u državi.

Naime, 16 vijećnika iz skupštinske većine koja ne podržava HDZ-ova župana Ivu Žinića predložilo je i potpisalo zahtjev da od sada županijski vijećnici primaju paušal svakog mjeseca, a ne kao do sada po održanoj sjednici. Do sada su primali 500 kuna neto za svaku održanu sjednicu, a sada će primati 600 kuna mjesečno. Kako su godišnje u pravilu održavane četiri sjednice, paušal je vijećnicima do sada donosio oko 2000 kuna godišnje, a sada će samo po toj osnovi dobivati godišnje 7200 kuna, odnosno tri i pol puta više.

Budući da je tih 16 potpisnika dio većine u Skupštini, nema dvojbe da će ovaj prijedlog proći. U istom prijedlogu navedeno je kako članovi stalnih radnih tijela Skupštine imaju pravo na naknadu u neto iznosu od 300 kuna mjesečno, dok članovi ostalih radnih tijela Županijske skupštine za svoj rad imaju pravo na naknadu od 500 kuna neto po održanoj sjednici. Kako je većina vijećnika u nekim od skupštinskih radnih tijela, upravnih vijeća ili nadzornih odbora, gotovo će svi dobiti povišicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:24