PREDSJEDNICA ZABLISTALA

KOLINDA ODUŠEVILA STRUČNJAKE 'Bila je spontana i emotivna, ni trema joj nije naštetila'

 Cropix

Izrazita spontanost, jednostavnost i optimizam mogli su se vidjeti prilikom inauguracije prve hrvatske predsjednice, smatra komunikacijska stručnjakinja s Fakulteta političkih znanosti Smiljana Leinert Novosel. Kolinda Grabar Kitarović prilazila je ljudima, izlazila iz protokola, smiješila se, rukovala se, grlila i ljubila.

- Takva otvorena komunikacija u drugim zapadnim zemljama apsolutno predstavlja imperativ. Pokazuje da su i političari jedni od nas. Odlazak među ljude snažno djeluje i na prihvaćanje predsjednice - govori Leinert Novosel.

Vidljiva i trema

Kada je riječ o samom inauguracijskom govoru i tu se Grabar Kitarović dobro snašla. Prema mišljenju Leinert Novosel predsjednica govor nije doslovno čitala nego je tražila i kontakt očima, obraćala se ljudima, vrlo upečatljivo naglašavala dijelove govora i reagirala kad je to bilo potrebno.

- Kada je publika počela zviždati digla je ruku kako bi to zaustavila. Vidjeli smo i suzu u oku. Pokazala je emocije i to je bilo vrlo lijepo, ljudski.

Međutim, vidjela se i trema. Dok je izgovarala tekst prisege ruka joj se tresla. No i to bilo simpatično.

Po ukusu ljudi

Uspoređujući inauguraciju Josipovića i Grabar Kitarović, kaže kako je ova bila više po ukusu ljudi, a Josipovićeva je bila elegantna, profesionalna i intelektualna, ali bez emocija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:36