BIZARNI SLUĆAJ

KUĆU POD OVRHOM SRUŠIO JER JE IZ NJE IZVLAČIO KROJAČKI STROJ Podignuta je optužnica

 Goran Sebelić / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a prema opisu djela za kojega se tereti, radi se o jednom od bizarnijih slučajeva u domaćoj pravosudnoj praksi.

Iako se ne navodi identitet optuženika, doznajemo da je spomenuti 61-godišnjak Damir Jurašin koji je srušio vlastitu kuću nakon što ju je temeljem zaključka o ovrsi Općinskog suda u Puli trebao predati u posjed ovrhovoditelju Risti Prodanovu, a o svemu smo u više navrata pisali u Jutarnjem listu.

Prema DORH-u, kazneno djelo počinio je 14. siječnja ove godine u Premanturi prilikom iseljenja iz obiteljske kuće tržišne vrijednosti oko 4,5 milijuna kuna u vlasništvu Prodanova.

Kako stoji u DORH-ovom priopćenju, optuženika se tereti da je, „znajući da je u kući građevinskim zahvatom krojački stroj od 2,5 tona preuzeo funkciju nosivog elementa jedinstvene površine od 150 kvadratnih metara, te svjestan da bi izvlačenjem stroja s mjesta na kojem se nalazi moglo doći do urušavanja cijele kuće, ali olako držeći da do štetnih posljedica neće doći, dao nalog vlasniku obrta za rušenje građevinskih objekata i zemljišne radove da izvuče krojački stroj.“

Nadalje se navodi da je vlasnik obrta uz pomoć bagera i sajle povukao krojački stroj prema van, ali pri izmicanju je došlo do urušavanja krova i zidova obiteljske kuće, čime je vlasniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 4,5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:21