MINISTRiCA O LEGALIZACIJI U BARANJI

'RUŠIT ĆEMO I SRPSKE BESPRAVNE VIKENDICE AKO SU U HRVATSKOJ' Anka Mrak-Taritaš

Ministrica graditeljstva i zaštite okoliša Anka Mrak Taritaš izjavila je jučer da će Hrvatska na cijelom svom teritoriju rješavati problem bespravne gradnje

Ministrica graditeljstva i zaštite okoliša Anka Mrak Taritaš izjavila je jučer da će Hrvatska na cijelom svom teritoriju rješavati problem bespravne gradnje, pa i na području Kenđije u Baranji, uz granicu sa Srbijom, no prvo treba utvrditi granicu i provjeriti stanje u katastru i gruntovnici. Prema tvrdnjama Zajednice povratnika Hrvatske, tamo se, naime, nelegalno grade vikendice srbijanskih vlasnika.

Je li to Hrvatska?

Tijekom jučerašnjega 4. kongresa hrvatskih arhitekata A. Mrak-Taritaš je na zamolbu novinara da komentira nedavne tvrdnje predstavnika ZPH da na tome području Srbi nelegalno grade vikendice, izjavila da se najprije mora utvrditi je li to hrvatski teritorij i definirati granica. Ako ima elemenata bespravne gradnje, prema tome će se i postupati.

Ima još slučajeva?

A. Mrak-Taritaš je rekla da je čula za taj problem, no da se on javlja i na nekim drugim područjima, gdje još ima rasprava o granici. Hrvatska, kao država koja je tek ušla u EU, ne bi trebala stvarati nove probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:33