LOŠ PRIMJER

VLADA UNAPRIJEDILA INSPEKTORA KOJI JE ZAGUBIO ČAK 147 PREDMETA Kažnjen zbog povrede dužnosti, pa nagrađen

Iako je Službenički sud utvrdio da je Draženko Janjušević učinio tešku povredu službene dužnosti dok je radio u Državnom inspektoratu u Puli, Vlada ga je proteklog četvrtka drugi put imenovala ovlaštenim predstojnikom Ureda državne uprave Istarske županije, na rok od šest mjeseci.

Potvrdu da mu je još u svibnju izrečena kazna Službeničkog suda u Rijeci Glas Istre je dobio dan nakon što je Vlada na zadnjoj sjednici ponovno postavila Draženka Janjuševića na dužnost predstojnika državnog ureda. Na to je mjesto prvi put postavljen u siječnju ove godine, kada je zamijenio dugogodišnjeg prvog čovjeka državne uprave u Istri Mladena Tomljanovića.

Janjušević je bio kažnjen jer je, kako doznaje Glas Istre od predsjednika suda Ivana Vučemila, izgubio veći broj predmeta, točnije njih 147 prema elektroničkom izvodu iz pisarnice, ali i pojedinih akata iz predmeta, odnosno 26 rješenja i naloga prekršajnog suda.

Tako je navedeno u prijavi koja je podnesena protiv njega u rujnu 2011. godine. Na teret mu je stavljeno da nije izvršio nalog neposredno nadređenog od 21. travnja 2011. godine, kojim je od njega traženo da arhivira predmete od 2002. do 2010. godine prema elektroničkom popisu predmeta za koje je zadužen.

Temeljem postupka, tročlano sudsko vijeće Janjuševiću je 10. svibnja izreklo novčanu kaznu umanjenja plaće od 15 posto za razdoblje od tri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:35