NESVAKIDAŠNJI POTEZ

KRITIKA SVIM STRANKAMA ‘Svi su isti, zato prodajem šest glasova za izbore’

Prodajem šest legitimnih glasova za predstojeće lokalne izbore u 2013. godini. Jedan glas prodajem za 500 kuna, tri glasa za 1300 kuna, a šest glasova za 2500 kuna. Ovo nije provokacija nego sam sto posto siguran i ozbiljan. Za provjeru glasova ćemo se dogovoriti.

Sadržaj je ovo oglasa koji je nedavno osvanuo na internetskim oglasnicima, a njegov je autor Dominik Puljić iz Vodica.

Nema posla

Na ovaj nesvakidašnji potez i prodaju svojega glasa na izborima u svibnju, odlučio se jer su on i njegovi članovi obitelji nezaposleni. Ujedno, na taj način šalje i poruku i kritiku svim hrvatskim strankama, jer je, kako kaže, u njih izgubio povjerenje.

- Ja sam nezaposleni hrvatski branitelj, na burzi su mi supruga i sin. Nudim ukupno šest glasova jer je još jedna tročlana obitelj u istoj situaciji kao i mi. Prodajem glas tako da na izbore ne idem džabe. Jer isti mi je vrag za koga ću glasati, svi su oni isti, u što smo se svi imali priliku više puta uvjeriti - kaže Dominik.

Dominik je vozač po zanimanju, a tijekom Domovinskog rata bio je vozač hitne pomoći. Tri godine nalazi se na Zavodu za zapošljavanje, a nedavno je pokušao dobiti posao vozača hitne pomoći u jednoj bolnici. No Dominik je i tu, kao i mnogo puta do tada, naišao na odbijenicu.

- A kažu da branitelji imaju nekakva prava. Provjerio sam ostale kandidate, oni nisu bili branitelji niti ih ima u registru. Gledajte, moja obitelji i ja ćemo se snaći, uvijek se nekako izvučemo. Ali moja supruga i ja smo nezaposleni, a i naš sin Luka, koji je baš završio prometnu školu, morao se prijaviti na burzu jer posla nema ni za mlade - kaže.

‘Nema šanse’

Zbog svega je odlučio prodati svoje glas, a osmislio je i popust na količinu, pa mu se stranke mogu obratiti za ukupno šest glasova.

Na pitanje hoće li izaći na izbore ako nitko ne plati, Dominik odgovara: - Ma nema šanse!.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 03:33