NAJDRAŽA GENERALOVA PJESMA

VIDEO Gotovini samo ova pjesma može natjerati suzu na oko: Dugo nije znao tko je autor glazbe i teksta

Zadar, 241112.Obiljezavanje Dana grada Zadra i dolazak generala Ante Gotovine pocasnog gradjanina grada Zadra.Docek generala Ante Gotovine na Forumu.Na fotografiji: Ante Gotovina.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Glazbena uspješnica 'Neka ne sazna' u izvedbi popularne zadarske klape Intrade zasigurno je jedina pjesma čiji tekstovi i glazba mogu natjerati suzu na oko generalu Anti Gotovini.

Pjesma se nakon povratka generala u svoje rodne Pakoštane u njegovoj obiteljskoj kući tijekom slavlja pjevala nekoliko puta na njegovo opće zadovoljstvo.

Tekst pjesme kao i njenu melodiju imao je 'u malom prstu',dok je sama skladba kuriozitetna po mnogo čemu, a ponajviše što je istu koja se nalazi na CD-u Intrade-a, general slušao u Haškom pritvoru i dugo nije znao tko ju je skladao.

Istinu mu je jednom na njegovo veliko iznenađenje priopćio jedan od njegovih najbližih ratnih suboraca brigadir HV-a Roko Mijić koji je autor stihova kao i glazbe, dok je aranžman pjesme u izvedbi Intradea potpisao zadarski glazbenik Nebojša Lakić.

- Pjesma je prvi put izvedena 2001. godine na šibenskom šansona festu-kazao nam je brigadir Mijić, rođeni Drnišanin koji je prije rata svirao gitaru u tadašnjem VIS-u 'Dalmati' i dodao - Potom je nakon dugo vremena iskrsla u svome remaku popularne zadarske klape koja ju je uvrstila na svoj 20-godišnji obljetnički nosač zvuka. Krenula je i tako došla do Gotovine koji inače obožava tu klapu,dok je spoznaju o autoru teksta i glazbe dočekao iznenađen i presretan - kazao nam je Roko Mijić,izvana i u ratu neosporna i doslovna na prvi pogled emocionalna i u naravi tvrda vojničina koja u sebi ipak nosi crtu plemenitosti nadasve obogaćenu osjećajem za glazbu i nježnost, što je ugodno iznenadilo i njegovog zapovjednika Gotovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:23