ŠTO POZNATI SKRIVAJU ISPOD RUKAVA?

Davor Šuker svoje bogatstvo ne skriva. Samo jedan njegov sat stoji 850.000 kn!

 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Ako bi se morao birati vlasnik apsolutno najskuplje kolekcije satova među hrvatskim javnim osobama, onda bi u najužu konkurenciju svakako morao ući Davor Šuker, nekada legendarni nogometaš, a danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Uvidom u fotografski arhiv EPH, na Šukerovu lijevom zapešću pronašli smo brojne vrijedne primjerke satova, od kojih bi neki predstavljali velik ulov i za najbogatije svjetske kolekcionare. U tu kategoriju svakako ulazi Roger Dubuis Golden Square Flying Tourbillon, koji košta nevjerojatnih 147 tisuća američkih dolara, odnosno oko 846.500 kuna.

Švicarska manufaktura

Riječ je o satu jedne od najekskluzivnijih švicarskih manufaktura, opremljenom iznimno osjetljivim i skupim tourbillonom, izumom koji izjednačava utjecaj gravitacije na preciznost sata. Vrlo vrijedan je i Franck Muller Cintree Curvex Vegas (201.000 kuna), koji se odlikuje malim ruletom u sredini što se aktivira pritiskom na gumb. Novi gazda HNS-a u javnosti je nosio i Corum Admiral’s Cup (71.500 kuna), Cartier Santos vrijedan 40.000 kuna, Hublot Big Bang od zlata i karbonskih vlakana vrijedan oko 190.500 kuna te Rolex Cosmograph Daytona (od 68.000 kuna nadalje).

Vrhunski satovi

Inače, čini se da je upravo Rolex omiljena kompanija poznatih Hrvata. Model identičan Šukerovu imaju i Goran Ivanišević te Maja Tedeschi. Vlatko Marković, Siniša Svilan i Dijana Čuljak nose model Submariner, braća Zdravko i Zoran Mamić Sea-Dweller Deepsea, Zdravkova snaha Monika Kravić ženski Yachtmaster, a odvjetnica Jadranka Sloković Lady Datejust.

Zdravko Mamić jedan je od onih koji također posjeduju vrhunsku kolekciju, pa je tako, između ostalih satova, vlasnik i Jaeger LeCoultrea Master Compressora od 118 tisuća kuna te Audemars Pigueta Royal Oak Offshorea vrijednog 143 tisuće kuna.

Vrijedne satove nose i Slaven Bilić, Reno Sinovčić, Robert Kovač, Mila Horvat...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:59