BIVŠI MINISTAR ZA JUTARNJI

Zlatko Komadina: Ako me zatrebaju, spreman sam vratiti se u Ministarstvo

Rijeka, 080512.Danas se na tiskovnoj konferenciji ,u prostorijama stranke SDP kojoj sam pripada, pojavio Zlatko Komadina ,bivsi ministar pomorstva ,prometa i infrastrukture.Ovo je prvo pojavljivanje u javnosti nakon zakljucenog bolovanja zbog cega je i dao ostavku na ministarsko mjesto u Vladi RH.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Sop / CROPIX

Otkako je u travnju zbog bolesti podnio ostavku na mjesto ministra prometa, pomorstva i infrastrukture, Zlatko Komadina se malo pojavljivao u javnosti. U intervjuu za Jutarnji list govori o razlozima odlaska i svojoj poziciji u SDP-u.

Jeste li otišli zbog narušenog zdravlja ili odustajanja Vlade od gradnje autoceste kod Žute lokve?

- Otišao sam isključivo zbog narušenog zdravlja. Pretpostavljam da je u pitanju stres. Kada sve zbrojim i oduzmem, nadam se da sam ipak dobro prošao.

Nadam se da jeste zdravstveno, ali politički niste prošli ‘lišo’ nakon ostavke?

- Mislim da mi ostavka nije naštetila jer u krajnjoj liniji nisam učinio ništa loše da se moram pravdati. Bio sam ministar tri mjeseca i dogodilo se to što se dogodilo s mojim zdravljem. Evo, upravo sam bio u Ministarstvu, ipak smo mi udarili temelje. Najteže mi je bilo naći pomoćnike jer je malotko htio raditi taj posao. Kolega Siniša Hajdaš Dončić barem je došao na malo pripremljeniji teren.

Idem čista obraza

Pitam vas o političkim posljedicama. Čini se da ste nakon ostavke ostali izolirani u SDP-u?

- Smatram da nisam izoliran. Mnogi kolege su sada u velikom poslu i zavučeni su u svoje resore i probleme, pa se nema ni previše vremena za dulje razgovore. Mnogi od njih su me zvali dok sam bio odsutan zbog bolesti.

Želite, međutim, sjesti na stolicu potpredsjednika stranke. Na četiri mjesta samo iz Rijeke dolaze tri kandidata - Željko Jovanović, Vojko Obersnel i vi. Mislite da ima šanse da 75 posto potpredsjednika dođe iz iste regije?

- Tko god bude izabran, sigurno je da će tvoriti snažno Predsjedništvo. Pred kandidate idem čista obraza.

Odluka na jesen

Biste li se vratili u ministarstvo?

- Bih kada bi za to bilo potrebe.

Jeste li spremni vratiti se u izvršnu vlast?

- Jesam. Cjeli sam život proveo kao direktor ili u izvršnoj vlasti, a i svrha politike je zalaganje za povjerenje građana.

Ali izgubili ste tu vlast odlaskom s ministarskog mjesta, kako onu u županiji tako i u Vladi?

- Vjerujem da imam povjerenje stranke i građana. Konačnu odluku donijet ću najesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 18:14