PRVOMAJSKI SKANDAL

Hypo banka prijeti tužbom sisačkom SDP-u zbog plakata na kojima piše "Radničko ne Hypogradu"

Sisak, 230412.Radnicko NE Hypogradu, naslov je plakata kojim SDP Siska poziva gradjane na prvomajsku proslavu u park Sumica u Sisku. Kristina Ikic Banicek, predsjednica SDP-a Siska istice kako je to pokazatelj stanja u gradu, jer su ljudi bez posla i nade, a cijeli grad je pod hipotekom Hypo banke zahvaljujuci pronasenoj politici vladajuce koalicije HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starcevic. Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Hypo banka prijeti tužbom sisačkom SDP-u i traži uklanjanje plakata sa znakom nilskog konja kojim se Siščani pozivaju na proslavu praznika rada. Te plakate s porukom “Radničko ne Hypogradu”, po Sisku su postavili aktivisti SDP-a. Zbog toga su dobili prijetnju tužbom.

Predsjednica sisačkog SDP-a Kristina Ikić Baniček tvrdi kako Hypo "ucjenom pokušava zaustaviti distribuciju plakata kojima se oglašava proslava Međunarodnog praznika rada u Sisku".

U priopćenju s naslovom "Banka koja polaže pravo na imovinu Siska prijeti tužbom SDP-u" sisački SDP-ovci kažu da Hypo banka od njih, osim uklanjanje plakata na kojem je ilustracija nilskog konja koji napada grad, traži i javnu ispriku zbog 'nanošenja štete ugledu i poslovnim interesima Hypo Alpe Adria banke'. Prijetnja je upotpunjena i riječima da je o svemu obaviješteno i vodstvo stranke", stoji u priopćenju Kristine Ikić Baniček.

- S obzirom da SDP Siska dosljedno i odgovorno upozorava građane Siska i javnost na opasne i pogubne posljedice gradnje sportske dvorane, koju financira Hypo banka, koja će gradsku blagajnu Siska dovesti na prosjački štap, SDP Siska neće ukloniti svoje plakate kojima poziva građane na proslavu 1. svibnja, kaže Kristina Ikić Baniček.

Dodaje "da je nesposobna i opasna gradska vlast predala Hypo banci kao taoca sve komercijalno isplative nekretnine u vlasništvu Siska”, te da će "Hypo banka narednih 26 godina polagati pravo na šestinu svih poreznih prihoda grada, a kada grad neće moći izvršavati svoje obveze iz ugovora kojim se obvezao na dužničko ropstvo Hypo banci, sva će vrijedna imovina Siska završiti na bubnju".

SDP-ovci smatraju da je uvredljivo što Hypo banka pokušava prijetnjom sudske tužbe skrenuti pažnju sa svoje uloge u "otimanju budućnosti gradu koji trenutno prolazi kroz najtežu socijalnu krizu od Domovinskog rata".

"Misle li bankari Hypo banke, da je otimanje budućnosti grada zbog besmislenog projekta u koji su se na tko zna koji način upleli sisački vlastodršci ugledna poslovna praksa na koju bi sisački SDP trebao zažmiriti, a građani Siska pljeskati", pitaju iz sisačkog SDP-a.

Očekuju i traže da se Hypo banka ispriča Siščanima zato što pokušava naplatiti 450 milijuna kuna za gradnju sportske dvorane.

"SDP Siska očekuje ispriku jer Hypo banka u naplati te sulude svote ne preže niti od založnog prava na imovinu grada u kojoj se nalazi javna kuhinja i u kojoj žive socijalno ugroženi stanovnici Siska", stoji u priopćenju sisačkog SDP-a koji poručuje da su oni uvijek štitili i uvijek će štititi svoj grad "od svih onih koji su stavili svoju nezasitnu šapu na njegove resurse i u tome nas neće spriječiti jalove prijetnje i ucjene".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:47