PRVI SAVEZ KANDIDATA ZA ŠEFA STRANKE

Izbori u HDZ-u: Prgomet odustao u korist Kujundžića? ‘Milinovića ne želimo, kao ni Kosor’

Dvojica kandidata za predsjednika HDZ-a Milan Kujundžić i Drago Prgomet odlučili su udružiti snage u borbi za čelno mjesto stranke.

Ovim udruživanjem, koje nije bilo iznenađenje, jedan od njih odustao je od glavne stranačke pozicije, a tko je taj - jučer na tiskovnoj konferenciji nisu htjeli otkriti.

- O tome ćemo razgovarati do 5. svibnja, kada je zadnji dan za kandidaturu, kazao je Prgomet.

Ucijenjeni glasači

Zbog toga su dvojica liječnika jučer u svoj savez pozvali i konkurente Tomislava Karamarka i Domagoja Miloševića s kojima su, kako su istaknuli, već razgovarali. Na pitanje da li to znači da su obojica spremni odustati od predsjedničke kandidature ukoliko im se pridruže Karamarko i Milošević, Kujundžić je to demantirao te istaknuo kako će jedan od njih svakako biti kandidat za predsjednika. Izvori bliski liječničkom dvojcu tvrde kako će taj kandidat biti Kujundžić.

- Od 1500 do 1700 izaslanika na Saboru HDZ-a spremno je glasovati za novo i podržati nas. A ovih 200 ili 300 su kupljeni i ucjenjeni glasači. Mi smo stari-novi HDZ-ovci koji nisu bili u komunistima, niti smo umrljani aferama - kazao je Kujundžić.

Karamarko za razgovor

Kujundžić je potvrdio i kako imaju podršku HDZ-ovog potpredsjednika Andrije Hebranga, te da protukandidat Darko Milinović nije poželjan u njihovom savezu.

- Milinovića ne želimo iz istog razloga iz kojeg ne želimo Jadranku Kosor - ustvrdio je Kujundžić. Domagoj Milošević je pak pozvao Kujundžića i Prgometa da mu se pridruže. Tomislav Karamarko kazao je da načelno podržava okupljanje istinskog reformskog bloka među kandidatima.

- Idućih dana ću razgovarati s kolegama, ali samo ako sebe ne stavljaju na prvo mjesto - priopćio je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:49