SUKOB U KOALICIJI

Jakovčićev protivnik iz Umaga cijelu svoju listu upisao u SDP

 Srećko Niketić/CROPIX

Umaški gradonačelnik Villi Bassaneze zajedno sa svojih devet suradnika s kojima je držao vlast u gradu, potpisao je pristupnicu SDP-u i time Umag stavio na listu gradova pod patronatom socijaldemokrata.

Bassaneze je kao neovisni političar djelovao od 2000., a na zadnjim je lokalnim izborima premoćno odnio pobjedu i preuzeo vlast od IDS-ove garniture.

SDP bez komentara

Taj neočekivani politički transfer izavao je osjetnu nervozu u vodstvu IDS-a, koja bi mogla narušiti sklad među koalicijskim partnerima. Da je tome tako potvrđuje i izjava šefa IDS-a Ivana Jakovčića koji kaže kako je već prije parlamentarnih izbora bilo potpuno jasno da SDP mijenja politiku prema IDS-u.

- Očito je da se SDP , umjesto zajedničke suradnje u upravljanju Istrom, koja je najuspješnija hrvatska županija, odlučuje za prekid te suradnje - rekao je Jakovčić, a jasno je da je svoju poruku adresirao ravno na Iblerov trg. U SDP-u na to ne žele odgovoriti. Vrh stranke ograđuje se kako od Jakovčićevih izjava tako i od cijelog “umaškog slučaja”, i sve spušta na lokalnu razinu. IDS-ovac Damir Kajin tvrdi da je potez Bassanezea prevara birača, no ne smatra da bi se zbog tog čina IDS trebao zabrinjavati.

Kajin: Dobra suradnja

- Nakon ovog poteza Bassaneza siguran sam da budući gradonačelnik Umaga neće biti niti iz njegovog okruženja a niti iz SDP-a - odlučno će Kajin koji nije želio komentirati izjave Jakovčića.

- Ovaj slučaj neće narušiti našu suradnju. Evo, ja sam se i jutros sastao sa Zoranom Milanovićem upravo oko jednog istarskog gospodarskog problema - rekao nam je Kajin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:59