NEPLATIŠAMA SE UZIMA VRIJEDNA IMOVINA

Država plijeni neboder Industrogradnje na ime duga od 105 milijuna kn

Država je jučer otišla korak dalje u naplati svojih potraživanja od posrnulih tvrtki pa je prihvatila prijedlog da svoja potraživanja od Industrogradnje namiri “sjedanjem” na njezinu nekretninu, 16-katnicu u Savskoj 66 u Zagrebu.

Prema riječima ministra financija Slavka Linića , riječ je o dugu Industrogradnje prema Poreznoj upravi od 105 milijuna kuna, čemu još treba pribrojiti tri milijuna na ime troškova postupka. Od tog iznosa, 70 milijuna kuna odnosi se na glavnicu, a 35 milijuna na kamate.

Nova procjena

- Time se pokušava zatvoriti taj dug. No, prošlo je dosta vremena pa ćemo morati ponovno procijeniti vrijednost zgrade. Stoga je dogovoreno da se još jednom izvrši procjena kako bi se dug mogao namiriti iz vrijednosti zgrade - poručio je ministar Linić.

No, da slučaj dugovima opterećene Industrogradnje neće biti izoliran, naznačio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Slična potraživanja

U budućnosti bi, naime, država slična potraživanja koja ima prema drugim tvrtkama mogla namiriti na isti način - “sjedanjem” na njihove nekretnine.

- Idemo u formiranje nekretninskog fonda - rekao je Čačić.

- Ovo nikoga ne raduje pa ni Vladu jer ona nije nekretninski fond, no takav je zakon - zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:11