TRENER SVIH TRENERA O RUKOMETNIM STRASTIMA

Ćiro: Ne smetaju mi srpske šajkače. Đoković? I mi Hrvati smo ponosni zbog njega! On je turbomašina

Zalažem se da Srbi i Hrvati žive u ljubavi i miru, da se izglade odnosi. Tužan sam zbog huliganskih nereda, rekao je Ćiro
 Srđan Vrančić / Cropix

Legendarni izbornik Miroslav Ćiro Blažević u telefonskom intervjuu za srpski Alo izjavio je da mu ne smetaju srpske šajkače, odgovarajući na pitanje o srpski rukometašima koji su na dodjeli srebrne medalje u rukometu došli sa šajkačama.

- Da ti kažem, sine moj, sve su to gluposti. Nema potrebe da se diže prašina zbog toga. Ja sam europski čovjek, volim ljude, tako da mi ne smetaju srpske šajkače. Neka svatko na svoj način izrazi nacionalnu pripadnost - rekao je Blažević, koji je na pitanja odgovarao iz Irana, gdje vodi nogometni klub Mes Kerman.

Komentirajući nedavno završeno Europsko prvenstvo u rukometu, na kojemu su Srbi osvojili srebro, a Hrvati broncu, Ćiro je rekao:

- Zasluženo ste nas pobijedili, bili ste bolji, pogotovo u drugom poluvremenu.

Ćiro je rekao kako je tužan zbog huliganskih nereda u Novom Sadu nakon utakmice protiv Francuske.

- Od onih sam što se zalažu da Srbi i Hrvati žive u ljubavi i miru, da se izglade odnosi. Ipak, naša nerazumna mlađa populacija to nikako da shvati. Očigledno je da tu vrstu anomalije nitko ne može spriječiti, rekao je Ćiro.

Ćiro je također otkrio da je protekli tjedan uživao u tenisu koji igra Novak Đoković.

- Kunem ti se Bogom da sam sa svojim suradnicima navijao za Đokovića. Mnogi kažu da je Nadal mašina, ali Novak je turbomašina. Dečko na pravi način promovira Srbiju, a kada on pobjedi, i mi Hrvati smo na neki način ponosni jer smo svi mi s Balkana. U njegovu čast sam popio iranski šampanjac jer je ovde zabranjen alkohol, pa nema rakije, rekao je Ćiro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:49