SDP PROTIV BANDIĆA

Cijene neće ovisiti o primanjima: Skupština poništava odluku o poskupljenju vrtića

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Iako će zagrebačka Gradska skupština na preksutrašnjoj sjednici donijeti novu odluku o naplati usluga predškolskih ustanova, prema kojoj cijene smještaja djece u jaslicama ostaju 200 kuna, a u vrtićima 400 kuna, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tu odluku, neslužbeno doznajemo, ne namjerava provoditi.

Zagrebački SDP je objavio kako pokušaj mirenja s gradonačelnikom nije uspio pa će njegovu odluku o uvođenju dohodovnog cenzusa za subvencioniranje dječjih vrtića staviti izvan snage.

Bodovi za upis

Istodobno će izglasati nove cijene i način ostvarivanja prednosti pri upisu djece.

- Dohodovni cenzus nije pogodan. Uvažavamo sve pozitivne dijelove gradonačelnikove odluke, kao što je bodovanje za upis u vrtiće, ali odluku o povišenju cijena stavit ćemo izvan snage. Nadam se da je gradonačelnik legalist i da će provoditi odluku jer u protivnom riskira tužbu na Upravnom sudu - rekao je Mirando Mrsić iz zagrebačkog SDP-a.

Bandić neće popustiti

No, Bandić je već poslao dopis vrtićima koje sve dokumente roditelji trebaju prikupiti, iako je odluku tek uputio u skupštinsku proceduru. Kako doznajemo u gradskoj upravi, uvjeren je da je formalno-pravno u pravu i ne namjerava popustiti pred gradskim zastupnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:16