NOVI PROBLEM ZA MATIĆA

ČEKAJU VIŠE OD 45 DANA Građevinci zbog šatora ne mogu započeti radove u ministarstvu

Radovi na obnovi ulaza i sustava zaštite od požara zaustavljeni zbog branitelja
 Marko Todorov/CROPIX

ZAGREB Iako je prije mjesec i pol dana Ministarstvo branitelja sklopilo 800 tisuća kuna vrijedan ugovor uređenja predvorja zgrade koju dijele s Ministarstvom socijalne politike, građevinci se još nisu pojavili u Savskoj 66.

Razlog: radnici zagrebačke tvrtke Eding koja je pobjedila na natječaju Ministarstva već više od 45 dana ne mogu vozilima pristupiti platou ispred zgrade jer su na njemu šator razvukli pobunjeni branitelji.

Uzaludni napori

Dodatni problem potom se dogodio i kad je tvrtka Ministarstvu branitelja isporučila opremu koju je trebalo ugraditi u predvorje bivše Industrogradnjine zgrade, a koja sada, potvrdili su u Ministarstvu, stoji u jednom skladištu u Jastrebarskom.

“Ovdje nije riječ samo o estetskom uređenju nego smo u sklopu radova trebali obnoviti i prilagoditi sigurnosni sustav protupožarne zaštite na što nas obvezuju propisi, a sada sve to stoji. Na neki smo način oštetili i dobavljača jer ne može pristupiti poslu”, rekli su

Pobunjeni branitelji, čini se, ne mare previše za zidare. montere i ostale građevinarce koji poduže čekaju da dođu na posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:35