SANADEROV ODVJETNIK

Čedo Prodanović: Nećemo politizirati postupak ako to ne učini druga strana

Čedo Prodanović vjeruje da će Austrijanci Sanadera izručiti Hrvatskoj u roku od tjedan dana

ZAGREB - Ugledni zagrebački odvjetnik Čedo Prodanović novi je pravni zastupnik bivšeg premijera Ive Sanadera koji mu je punomoć početkom tjedna potpisao u salzburškom zatvoru . Osim što je uganuo nogu, biv-ši premijer je, kaže Prodanović, dobro raspoložen i želi što prije doći u Hrvatsku iz koje je pobjegao u prosincu 2010.

Kako je došlo do toga da postanete Sanaderov branitelj, koliko ste pregovarali?

- Ne dugo, par tjedana. Sanaderovu želju da budem njegov branitelj prenio mi je njegov odvjetnik Goran Suić, a ja sam tu ponudu prihvatio kao veliki profesionalni izazov. Nema odvjetnika s iskustvom i ambicijom koji ne bi prihvatio angažman u postupku protiv bivšeg premijera. Suića poznajem još dok je bio pripravnik kod kolege Degena, i o njemu mislim sve najbolje. Mislim da ćemo odlično surađivati.

Hoće li se vaš tim proširiti nakon dolaska Sanadera u Remetinec?

- Hoće. Vidjet ćemo još kako i s kim, ali bit će potrebe za jačim timom.

Mnogi se pitaju zašto se bivši premijer baš sad vraća u Hrvatsku. Nagađa se da se želi osvetiti bivšoj stranci na predstojećim izborima, kao i to da želi preduhitriti odluku austrijskog suda o izručenju. Znate li vi pravi razlog?

- O tome nismo razgovarali. Mislim da je glavni razlog to što je zaključio da se postupci protiv njega vode bez njegova učešća i mogućnosti da u njima aktivno sudjeluje, kao i da na adekvatan način reagira na poteze tužiteljstva.

Govori se o pet istražnih postupaka protiv njega u RH, je li to istina?

- Mislim da jest. Ako ih u međuvremenu ne bude još.

Može li Sanader biti svjedok-pokajnik, ako znamo da je Vladu i HDZ vodio na dosta autoritaran način?

- Formalno može, jer mu zakon to dopušta, ali sam siguran da on to neće biti. Osnovno što moram reći je da mi ne namjeravamo politizirati postupak, ukoliko to ne učini druga strana. Onda ćemo znati odgovoriti.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:59