USPJEH

Čanadi se vraća u Facebook: Rad za prijatelja Zuckerberga plaća mi studij

Godina dana studija na University of Wisconsin, smjer računarska znanost, stoji 30 tisuća dolara
 CROPIX

ZAGREB - Čakovčanin Igor Čanadi, jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih informatičara, od 28. veljače ponovno će biti zaposlenik Facebooka. Čanadi je lani s još četvoricom studenata FER-a četiri mjeseca proveo radeći za najpopularniju društvenu mrežu na svijetu, gdje su mu odmah ponudili produžetak studentske prakse te mogućnost dobivanja posla.

- Morao sam se vratiti u Hrvatsku i završiti neke obveze na fakultetu - rekao je Čanadi koji će narednih mjeseci biti jedini Hrvat na praksi u Facebooku.

Besplatan smještaj

- Jako je cool raditi tamo. Imate osjećaj da takvim povezivanjem ljudi mijenjate svijet - istaknuo je Igor. Posebno ga je fasciniralo to što su razlike između zaposlenika i studenata u tvrtki gotovo neprimjetne. Atmosfera je odlična, a tu je i čitav niz beneficija, od besplatnog smještaja i hrane, besplatnog prijevoza do popusta pri kupnji. Čanadi se tijekom prakse družio i osobno s osnivačem Facebooka Markom Zuckerbergom , kojeg opisuje kao vrlo pametnog i cool frajera.

Razmišljao o Googleu

- Razmišljao sam o tome da odem u Google jer bih mogao ostati u Europi, no odlučio sam se vratiti u Ameriku - rekao je Čanadi. Novac zarađen od rada u Facebooku iskoristit će za nastavak diplomskog (master) studija na University of Wisconsin - Madison. Godina studija stoji oko 30 tisuća dolara.

- Odabrao sam smjer računarska znanost. Ako ne dobijem stipendiju, sam ću si platiti studij - kazao je Čanadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:57