OBAVLJENI RADOVI

Čakovec dobio novi covid odjel: Za pacijente s palijative i gerijatrije uređena Palača Feštetić

Na uređenju je radio i župan Matija Posavec zajedno s ravnateljem bolnice i kućnim majstorima

Od jučer do danas ujutro u krugu Opće bolnice Čakovec, odvijale su se neobične radne akcije.

Zaposleni u upravi bolnice, s kućnim su majstorima, ravnateljem Novinščakom i međimurskim županom Matijom Posavcem, nosili krevete, navlačili posteljinu, farbali zidove, brusili i lakirali stolariju.

Uređivali su Palaču Feštetić, koja je do svibnja i preseljenja Odjela, bila zgrada bolničke psihijatrije.

Na novi će se, dodatni covid odjel, smještati isključivo pacijenti s palijative i gerijatrije. Za prvu ruku njih desetero. O njima će brinuti 15-ero medicinara u tri smjene.

Zasad je na odjelu 25 kreveta, a prema potrebi će se dopunjavati.

Električari su pregledali i obnovili elektroinstalacije, postavili utičnice i spojili alarmno zvono iznad svakog kreveta, pregledani su sustav grijanja i vode.

- Osim što je skroz obnovljen, novi je odjel i kompletno opremljen. Dio kreveta je bolničkih, dio je iz županijskog skladišta u Mesapu. Posteljinu, princeze, noćne ormariće smo kupili. Sve što smo napravili u ova 24 sata, vlastitim je snagama i s vlastitim sredstvima. Pacijenti su najvažniji - rekao je za Jutarnji ravnatelj bolnice, dr. Tomislav Novinščak.

On je zahvalan profesorima sestrinstva i fizioterpije u čakovečkoj školi, bivšim djelatnicima Županijske bolnice Čakovec, što su se javili sa željom da pomognu.

- Pomoć je itekako dobrodošla. To su ljudi iz sustava koji dobro znaju kako je na prvoj liniji obrane od bolesti. Nastava je sad on line i ponudili su se bolnici za volontiranje. Što reći nego - beskrajno im hvala - zaključuje ravnatelj.

Sve je sve spremno za dolazak prvih pacijenata na novi covid odjel ŽB Čakovec.

Međimurje danas ima oko 1400 zaraženih, na bolničkom su liječenju 142 osobe, od čega je njih 20-ero u tercijarnom centru, aneksu čakovečkog hotela. Na respiratoru je 12 pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:00