POJAČAN PROMET

Čak tri nesreće na hrvatskim autocestama, HAK poslao upozorenje: ‘Pazite na hodočasnike‘

Hodočasnike podsjećamo da hodaju uz desni rub kolnika te nose svjetliju odjeću s reflektirajućim detaljima, objavili su

Ilustrativna fotografija

 Nera Simic/CROPIX

Hrvatski autoklub (HAK) u četvrtak prijepodne izvijestio je kako se na dionici autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, zbog nesreće na 7. kilometru u smjeru juga, vozi u dva prometna traka.

Druga prometna nesreća dogodila se pak na 15.+700 km između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u smjeru juga.

Povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Zadar istok smjeru juga, a između čvorova Lučko i Jastrebarsko vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje.

I na autocesti A3 Bregana-Lipovac zabilježena je nesreća - i to na 176. kilometru između čvorova Nova Gradiška i Lužani u smjeru Lipovca. Vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 80 km/h.

Kolone duge oko 2 kilometra stvorile su se na A7 Rupa-Križišće, između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Križišća, te na Istarskom ipsilonu prema Kaštelu i Plovaniji.

Što se tiče Krčkog mosta, i ondje je povećana gustoća prometa u smjeru otoka, a kolona se stvara od Križišća.

- Na blagdan Velike Gospe očekuje se velik broj hodočasnika na prilaznim cestama marijanskim svetištima (na području Sinja, Aljmaša, Trsata, Marije Bistrice, Krasna, Veprica...). Podsjećamo vozače da izuzetno oprezno voze uz kolone hodočasnika, osobito na nepreglednim dijelovima cesta, izbjegavaju pretjecanje i maksimalno prilagode brzinu. Hodočasnike podsjećamo da hodaju uz desni rub kolnika te nose svjetliju odjeću s reflektirajućim detaljima - apelirali su iz HAK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 11:42