VRELO VRIJEME

ČAK 38 STUPNJEVA U HLADU Hrvatska na udaru izrazito opasnog toplinskog vala, objavljena crvena uzbuna

Ilustracija: Čuvajte se vrućine i namažite se kremom za sunčanje čak i ako samo idete do grada
 Tomislav Krišto / CROPIX

Vrlo toplo i vruće vrijeme koje je već zahvatilo Hrvatsku nastavlja se i u prvom dijelu sljedećeg tjedna, a prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak i srijedu može se očekivati pravi temperaturni pakao, posebice u dijelovima unutrašnjosti.

Subota će biti pretežno sunčana i vruća uz slab vjetar, a na Jadranu mjestimice umjerenu buru, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 33 °C.

U nedjelju vrlo slično vrijeme, uz temperature do 35 Celzijevih stupnjeva. Početkom tjedna i dalje vrelo, a temperatura će iz dana u dan biti sve viša.

Prema 7-dnevnoj prognozi, u hladu bi ponegdje moglo biti izmjereno vrtoglavih 38 Celzijevih stupnjeva, koliko je najavljeno za Osijek, Ilok, Vukovar, Sisak...

U četvrtak bi uz pljuskove i grmljavinu trebalo malo osvježiti, ali i dalje će biti vruće.

Meteoalarm je zbog toplinskog udara već za nedjelju pod žutu ili narančastu uzbunu stavio cijelu Hrvatsku, osim njezina krajnjeg juga. U ponedjeljak i utorak u mnogim će krajevima na snazi biti i crvena upozorenja zbog vrlo velike opasnosti od izrazito visokih temperatura zraka.

Screenshot: DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:19