NE ZANIMAJU GA KRITIKE

Čačić: 'Pa što ako nisam bio u 3. maju, imam sasvim dovoljno posla'

 Tea Cimaš / Cropix

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić danas je u Rijeci, nakon posjeta Sveučilišnom kampusu, komentirao privatizaciju 3. maja.

- Prvi krug privatizacije Uljanika je završen, drugi krug je otvoren. U tom konceptu postavljeno je i javno objavljeno i uključivanje privatizacije 3. maja, a ovog trenutka to je predmet konačnih dogovora s Uljanikom. Naravno, o tim dogovorima ovisit će da li će taj proces biti nastavljen - kazao je Čačić, dodavši da se on nada da će se taj proces nastaviti.

Na novinarsku opasku da su njegove reakcije izazvale paniku, Čačić je odgovorio: „Paniku ste izazvali vi“.

- Sve ono što je hrvatska Vlada potpisala poznato je od 2008., dakle ako nema privatizacije, ide likvidacija. To je tako - odgovorio je.

Na komentar da je pozvan u 3. maj više puta i da ga tamo čekaju, potpredsjednik Vlade odgovorio je: „Pa što onda“.

- Kao što nisam bio ni u Brodosplitu ni u Brodotrogiru ni u Kraljevici, tako nisam bio ni u 3. Maju. Vjerujte mi da imam sasvim dovoljno posla - kazao je Čačić.

Novinari su ga upitali u kojem roku možemo očekivati smanjenje nelikvidnosti.

- To je ozbiljan zadatak s kojim se ovog trenutka suočava ministarstvo financija. Zasad rezultati nisu posebno vidljivi, ali novi zakon koji je upravo krenuo krojen je da se to desi. Ovog trenutka zaista se gase tisuće tvrtki koje ne rade i ta nelikvidnost se čisti. Bit će dosta pretvaranja poreznih obaveza i potraživanja u imovinu. To nije ništa što bi država želila, ali u ovakvoj situaciji je neizbježno. Nažalost, bit će i dosta stečajnih i predstečajnih nagodbi koje će završiti sa stečajem. Naravno, to nije ništa što bi ministra Linića, mene i Vladu veselilo, ali situacija je takva da mi moramo gospodarski prostor učiniti transparentnim. U puno takvih slučajeva pretpostavka je novog početka da se stanje koje smo zatekli mijenja - rekao je Čačić, navodeći primijer Dalmacijavina te je najavio odlazak u Sisak, zajedno s premijerom, i ponovno porketanje sisačke Željezare.

Prvi potpredsjednik Vlade Čačić bez komentara o najavi otkaza za radnike u Brodosplitu preko Facebooka

- To su sve procesi koji nisu lagani i traže puno napora i žrtava. Za takvo stanje kriva je loša, demagoška politika - komentirao je potpredsjednik Vlade.

Upitan da komentira Jakovčićevu izjavu oko Plomina 3 i pritiscima na IDS, Čačić je rekao da nije razgovarao ni s njim ni sa kim iz IDS-a pa je sasvim sigurno da nije mogao ni biti izložen pritiscima.

Na pitanje ugljen ili plin, Čačić je odgovorio: „Bit će ono što struka odluči“.

- Dolaze lokalni izbori i naravno da IDS pokušava ostati na vlasti - rekao je Radimir Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:41