CAR JE GOL

Čačić: Najavili su 150 tisuća novozaposlenih, a već nakon 15 dana imamo rekord nezaposlenosti

'Imamo Vladu nesposobnosti i korupcije, Vladu koja je opasna za ovu zemlju i to se dokazalo'

OSIJEK - Predsjednik HNS-a Radimir Čačić osvrnuo se u srijedu u Osijeku na nove podatke o nezaposlenosti u Hrvatskoj , koje je Vlada pokušala skriti od javnosti.

- Nažalost, u utorak smo bili svjedoci jedne farse sa pokušajem da se ne izrekne istina i da ponovno izbjegnemo izreći „Car je gol“. Prije 15 dana svjedočili smo najavama Vlade da će se u sljedećih desetak mjeseci u Hrvatskoj zaposliti 150 tisuća ljudi. Ja sam tada rekao da je to neozbiljno, ali i da ćemo na mjesečnoj razini pratiti napredak tog projekta. Na žalost, prošlo je samo 15 dana i dobili smo podatak da imamo rekord nezaposlenosti, koja se vratila na razinu iz početka 2003.

Dakle, iza nas je osam izgubljenih godina. Isto tako imamo negativne rekorde i sa nelikvidnošću i vanjskim dugom - rekao je Čačić, dodavši da „na žalost, imamo Vladu nesposobnosti i korupcije, Vladu koja je opasna za ovu zemlju i to se dokazalo. Znao sam da će tako biti, ali nisam sretan da se to tako brutalno potvrdilo."

Istaknuo je da su Vladina obećanja o 150 tisuća novozaposlenih, pokretanju projekata u građevinarstvu i rješavanju pitanja kamata demagogija.

- No, Hrvatska ima prostora za pomak, ima razloga za optimizam. Promjenom nesposobne Vlade otvara se prostor za razvijanje svih naših potencijala i stvaranja šanse da nas se prepozna kao točku ulaganja, poput područja energetike gdje je nužno ulaganje reda veličine osam milijardi eura - zaključio je predsjednik HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:13