PUT PREMA POLITIČKOM CENTRU

ČAČIĆ 'HNS izvan Kukuriku koalicije i pod vostvom međimurskog župana je dobrodošao'

 Tomislav Krišto/Cropix

Predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić rekao je u srijedu kako je HNS, ako prihvati stav međimurskog župana da im je mjesto u centru, pod vodstvom Matije Posavca dobrodošao.

"HNS, ako prihvati stav međimurskog župana da treba ići u centar, pod vodstvom Matije Posavca je dobrodošao", kazao je Čačić novinarima na stranačkoj javnoj tribini, upitan kako komentira mišljenje Međimurskog župana i HNS-ovca Matije Posavca da ta stranka mora napustiti Kukuriku koaliciju i da im je mjesto u centru s Ivom Josipovićem, IDS-om i Čačićevom strankom.

No, Čačić drži da HNS ne može izaći iz Kukuriku koaliciju jer samostalno bez te koalicije, stranka ne može osvojiti niti jedan mandat u Hrvatskom saboru.

"HNS ne može izići iz ničega jer ta stranka bez Kukuriku koalicije ne postoji i ne može nigdje dobiti niti jedan mandat. HNS mora ići s SDP-om da bi uopće bio prisutan u Saboru", kazao je Čačić upitan hoće li HNS napustiti Kukuriku koaliciju.

Ustvrdio je kako su njegovi Reformisti jedina stranka centra koja može na parlamentarne izbore izići samostalno i za koju se zna da će biti u Saboru jer, kako smatra, njihova izborna baza na sjeveru zemlje jamči im minimalno tri mjesta u Hrvatskom saboru.

Govoreći na stranačkoj javnoj tribini na temu aktualne gospodarske i političke situacije u zemlji s osvrtom na Grad Zagreb, Čačić je rekao da će, ukoliko dođe do izbora u Zagrebu, imati svog kandidata za gradonačelnika.

Trenutačno razgovaraju s potencijalnim kandidatima, dodao je.

"Puno toga u Zagrebu traži viziju i sposobnost realizacije i to u njemu do sada nismo vidjeli", ustvrdio je Čačić.

Podsjetio je kako Grad Zagreb i cijeli sjeverni dio Hrvatske do početka 2012. godine, po sporazumu potpisanom s EU, nije imao pravo prisustvovati natječajima za sredstva iz europskih fondova, a što je promijenjeno na njegovo inzistiranje u Vladi.

Čačić napominje da bi Grad Zagreb po svojim potencijalima trebao biti predvodnik u korištenju sredstava iz EU fondova ali ih uopće ne koristi. "Grad Zagreb ima previše novca ali premalo kreativnosti", dodao je.

Predsjednik Narodne stranke - reformista smatra da će SDP u Zagrebu izaći s svojim kandidatom i izgubiti, a to će se isto dogoditi i HDZ-u ako se ne odluče za sadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića.

Drži kako se sada traži potencijalni kandidat koji će se suprostaviti Bandiću, a ocjenjuje da je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek jedna od tih poželjnih kandidatkinja.

"Vjerujem da postoji potreba i mogućnost da se pojavi neka od jakih, uglednih i ničim negativno opterećenih imena", kazao je Čačić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:18