NA PRISAVLJU PUŠU NOVI VJETROVI

Brozović je u Dnevniku HTV-a smijenio Jabuku, Hloverka na čekanju, Latin u dolasku

Još se nisu stišali odjeci srpanjskih smjena na HTV -u, tijekom kojih je u svega tri dana smijenjeno osam od ukupno deset urednika programa, a već počinje kolovoška sječa na javnoj televiziji.

Otvorena je smjenom urednika Dnevnika Ivana Jabuke. Premda njegovo micanje iz fotelje šefa Dnevnika nije bilo neočekivano, nagađalo se kako će Jabuka na starom poslu urednika i voditelja središnje informativne emisije ostati do 3. rujna, kada starta nova jesenska shema.

I sam Jabuka sve do nedjelje navečer bio je uvjeren kako će ovog tjedna osvanuti u Dnevniku. Umjesto toga - i to navodno na veliko inzistiranje Domagoja Novokmeta, v.d. ravnatelja HRT-a - preporučeno mu je da ostane na godišnjem odmoru, a u dnevničku šihtu ubačen je Goran Brozović. Podsjetimo, Brozović se prije godinu i pol dana okušao za kormilom središnjeg Dnevnika, ali je s te pozicije ekspresno smijenjen.

Jabuka nije jedini koji bi mogao pasti prije nego što počne jesen. Kako doznajemo, nova uprava intenzivno radi na mijenjanju ustroja radnih jedinica na Prisavlju. Bude li sve po planu, ukinule bi se radne jedinice Pravnih poslova i ljudskih resursa, te Korporativnih komunikacija. Uz to, time bi se na elegantan način nova vlast riješila Josipa Popovca, Mislava Stipića, Zrinoslave Delić, Sabine Škrtić, jer njihova sadašnja radna mjesta u novoj organizaciji više ne bi postojala. Oni ne bi dobili otkaze, nego bi im u skladu s njihovim ugovorima bile ponuđene nove, ali mnogo manje važne funkcije.

Elizabeti Gojan nedjeljni show

Ne zna što će na jesen raditi Jabuka i Sandra Križanec, a nepoznato je i koji će posao biti ponuđen Hloverki Novak-Srzić i Mislavu Togonalu.

Sigurno je jedino da neće raditi Dnevnik, kao ni Otvoreno, emisiju koja se u jesenskoj shemi neće prikazivati.

Neizvjesno je hoće li se na program vratiti Latinica Denisa Latina.

Udarni termin predviđen je za magazin Spektar Nikole Kristića ići će Gospodarski magazin, emisija Đure Tomljenovića. Talk show Elizabete Gojan pod naslovom “Žena za sva vremena” išao bi nedjeljom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:18