ANDREW DALGLEISH

BRITANSKI AMBASADOR POSJETIO MATU RIMCA Veleposlanik je svojedobno u Rimčevoj tvrtki bio na praksi, a s njim je razgovarao o suradnji s Aston Martinom

 RIMAC AUTOMOBILI

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish susreo se u utorak s poduzetnikom Matom Rimcem. Dalgleish i Rimac prilikom susreta razgovarali su o idejama, biznisu, njegovom Concept One automobilu - koji ocjenjuju najbržim električnim automobilom na svijetu - te suradnji tvrtke Rimac automobili s Aston Martinom, najpoznatijim britanskim proizvođačem luksuznih automobila.

Kao što smo već izvijestili, nedavno je Rimac potpisao ugovor s prestižnom britanskom markom kojoj će Rimac Automobili isporučivati baterije i dijelove mehanizma upravljačkog sustava.

RIMAC AUTOMOBILI

RIMAC AUTOMOBILI

Inače, dok se pripremao za preuzimanje dužnosti veleposlanika u Zagrebu, veleposlanik Dalgleish 'odrađivao' je praksu u Rimčevoj tvrtki te često navodi Rimca kao primjer inovativnosti i kreativnosti, odlika koje su zajedničke Hrvatskoj i Britaniji.

- Imao sam priliku obavljati praksu u kompaniji Rimac dok sam učio hrvatski i upoznavao se s Hrvatskom živeći nekoliko tjedana u Samoboru. Ono što sam vidio kod Rimca oduzelo mi je dah, to je tehnologija svjetske klase. To je jedan od mnogih primjera postignuća u znanosti, dizajnu, kreativnosti i znam da imamo mnogo toga zajedničkog, rekao je Dalgleish u intervjuu koji je Jutarnjem dao sredinom prošle godine, neposredno nakon preuzimanja dužnosti u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:46